Ο επιθετικός που ζόρισε την άμυνα του Παναθηναϊκού πήρε μεταγραφή εκατομμυρίων στην Ισπανία
i

© Intime

Ο επιθετικός που ζόρισε την άμυνα του Παναθηναϊκού πήρε μεταγραφή εκατομμυρίων στην Ισπανία

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:20 - 06.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:33 - 06.08.2023

Ποδοσφαιριστής της Χιρόνα έγινε και με τη βούλα ο Αρτέμ Ντόβμπικ, ο οποίος αποχώρησε σχεδόν άμεσα από την Ντνίπρο μετά τον αποκλεισμό κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός άφησε εκτός Champions League την Ντνίπρο και πλέον ετοιμάζεται για τη δεύτερη - μεγαλύτερη από την προηγούμενη - «μάχη» του. Η πρώτη θα λάβει χώρα την ερχόμενη Τετάρτη (9/08) στην Ελλάδα και ακολουθεί το παιχνίδι της Μασσαλίας στις 15 του μηνός.

Ένας από τους κορυφαίους παίκτες της ρεβάνς, από την μεριά των Ουκρανών, ήταν ο Αρτέμ Ντόβμπικ ο οποίος εκτός των πολλών ατομικών προσπαθειών του πέτυχε και το γκολ με το οποίο ισοφάρισε η ομάδα του. Η θητεία του στην Ντνίπρο, ωστόσο, ολοκληρώθηκε, αφού ο ίδιος αποφάσισε να ακολουθήσει νέο μονοπάτι στην καριέρα του. Ο 26χρονου επιθετικός ανακοινώθηκε και επίσημα από την Χιρόνα, με την οποία πλέον θα δεσμεύεται από πενταετές συμβόλαιο. Αξίζει να σημειωθεί πως η μεταγραφή του κόστισε στην ομάδα της La Liga το ποσό των 14 εκατ. ευρώ. 

Η ανακοίνωση της Χιρόνα:

«Η Χιρόνα ανακοινώνει την ενίσχυση της επίθεσης της, με την απόκτηση του 26χρονου Ουκρανού επιθετικού Αρτέμ Ντόβμπικ. Ο παίκτης, ο οποίος είναι διεθνής για τη χώρα του, υπέγραψε συμβόλαιο πέντε ετών, έως τον Ιούνιο του 2028. Ο Ντόβμπικ προέρχεται από την Ντνίπρο, με την οποία σημείωσε 29 γκολ σε 39 αγώνες στις τρεις διοργανώσεις που έπαιξε πέρυσι. Στην κορυφαία κατηγορία της χώρας του σημείωσε 24 γκολ (8 από το σημείο του πέναλτι), ενώ έδωσε και 6 ασίστ. Αυτά τα στατιστικά του έδωσαν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην κορυφαία κατηγορία της Ουκρανίας, την περασμένη σεζόν.

Η αθλητική καριέρα του Ντόβμπικ ήρθε κυρίως στην Ουκρανία, αν και αγωνίστηκε επίσης στη Δανία και στη Μολδαβία. Ο Ντόβμπικ ξεχώρισε και στα ματς που έπαιξε με την εθνική ομάδα, όπου είναι συμπαίκτης του Βίκτορ Τσιγκάνκοφ, ο οποίος είναι επίσης «ερυθρόλευκος». Έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα τον Μάρτιο του 2021 σε έναν αγώνα με το Καζακστάν, με φόντο τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς πέτυχε το γκολ που χάρισε στην Ουκρανία την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε αγώνα με τη Σουηδία».