Ο Μαντσίνι και το πρόβλημα στα άκρα
i

Μαντσίνι/©Intime

Ο Μαντσίνι και το πρόβλημα στα άκρα

Αλέξης Σαββόπουλος 11:04 - 06.01.2023 / Ανανεώθηκε: 11:04 - 06.01.2023

Ο Άρης δεν έχει πάρει τίποτα από τους εξτρέμ παίκτες που προορίζονταν να βοηθήσουν στο σκοράρισμα, πλην του Πάλμα και του αργεντινού του οποίου όμως το μέλλον παραμένει αβέβαιο.

Η στατιστική απεικόνιση και μόνο καταδεικνύει το ζήτημα που έχει ο Άρης τη φετινή σεζόν στα πλάγια της επίθεσης. Το γεγονός ότι δεν παίρνει σκορ από τους παίκτες που προορίζονταν για να προσφέρουν λύσεις σε αυτό από τα άκρα, πλην ενός που κι αυτός βρίσκεται σε μια.. περίεργη κατάσταση. Ο λόγος για τον Μαντσίνι που ναι μεν βρίσκεται ακόμη στο ρόστερ και χρησιμοποιείται κανονικά από τον Πάρντιου, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται και μετά το τέλος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Ο Αργεντινός έχει τρία γκολ αλλά και τέσσερις ασιστ στο πρωτάθλημα, έχοντας χάσει και δυο παιχνίδια λόγω της τιμωρίας του. Παραμένει ο πιο συνεπής από τους ακραίους επιθετικούς του Πάρντιου αφού ο δεύτερος πιο συνεπής, απλά δεν είναι winger. Μπορεί να αγωνιστεί σε όλο το πλάτος της επίθεσης, ως second striker είναι πιο αποδοτικός αλλά ο Πάλμα- περί ου ο λόγος- με τα επτά γκολ που έχει σημειώσει, κάνει καλύτερα από τον καθένα τη δουλειά και πλέον έχει μονιμοποιηθεί στα πλάγια της επίθεσης.

Λιγάκι… αναγκαστικά αφού οι υπόλοιποι κατ’ εξοχήν εξτρέμ της ομάδας της Θεσσαλονίκης, παραμένουν «άκαπνοι». Ο Ιτούρμπε, που έχει πάρει και τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής, γκολ δεν έχει βάλει ακόμη στο πρωτάθλημα μετά 14 ματς και 652΄ συμμετοχής. Έχει σκοράρει μόνο στο κύπελλο με τον Λεβαδειακό και ένα γκολ στα ματς με την Γκόμελ. Πενιχρή συνεισφορά για ένα ποδοσφαιριστή του μεγέθους του, των προσδοκιών που καλλιέργησε ο ερχομός του και φυσικά με τις υψηλότατες απολαβές του.

Ο Ράφαελ Καμάτσο από την άλλη, αρνητικός πρωταγωνιστής σε δυο… άχαστα φετινά τετ-ε-τετ για τον Άρη, δεν έχει καταφέρει να δικαιολογήσει το ταλέντο που τον συνοδεύει αλλά ούτε και τα στοιχεία που ώθησαν τους κιτρινόμαυρους να τον αποκτήσουν. Δηλαδή γρήγορος, καλός ντριμπλέρ, με έφεση στο ένας εναντίον ενός. Έχει αγωνιστεί μόλις σε τρία ματς βασικός (350΄ συνολικά), δεν έχει σκοράρει στο πρωτάθλημα παρά μόνο ένα γκολ κι αυτός στα ματς με την Γκόμελ.

Ο Άρης δεν πήρε τίποτα και από τον Ζερβίνιο. Άσχετα αν σε αρκετά παιχνίδια έπαιξε φορ και όχι στα πλάγια που τον μάθαμε τόσα χρόνια. Ένα γκολ έβαλε όλο κι όλο σε 11 εμφανίσεις και ήδη βρίσκεται σε διαδικασία λύσης του συμβολαίου του. Ο γρίφος λοιπόν παραμένει άλυτος για τον Άλαν Πάρντιου. Γρίφος που θα γίνει μεγαλύτερος αν φύγει και ο Μαντσίνι. Σε αυτό το σενάριο, είναι επιτακτική ανάγκη για τον Άρη να αποκτήσει έναν ακραίο επιθετικό που θα δώσει λύσεις που αδυνατούν να δώσουν προσώρας οι υπόλοιποι…