Ο Μίτροβιτς εισήλθε στο top 10 των μεγαλύτερων ποινών που έχουν επιβληθεί σε παίκτη στην Αγγλία

Μίτροβιτς

i

Screenshot

Ο Μίτροβιτς εισήλθε στο top 10 των μεγαλύτερων ποινών που έχουν επιβληθεί σε παίκτη στην Αγγλία

Πάνος Μαλακτάρης • 13:20 - 05.04.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Η ποινή των 8 αγωνιστικών που επεβλήθη στον Σέρβο επιθετικό μας έκανε να ξεσκονίσουμε τα αρχεία των μεγαλύτερων τιμωριών που έχουν δεχθεί ποδοσφαιριστές στο «νησί»

Τα προημιτελικά του FA Cup ήταν ένα από τα τελευταία ματς που έπαιξε φέτος ο θηριώδης Σέρβος Αλεξάνταρ Μίτροβιτς. Η Φούλαμ είχε πολλά -και αρκετά δικαιολογημένα- παράπονα από τον διαιτητή της αναμέτρησης, Κρις Κάβανα, ο οποίος καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και απέβαλε τον Γουίλιαν και τον Μίτροβιτς, πριν αποβάλει και τον προπονητή της Φούλαμ, Μάρκο Σίλβα

Ο Χέντερσον τα έψαλε στον Άλισον για μια ασυνεννοησία που λίγο έλειψε να κοστίσει στην Λίβερπουλ (vid)
PREMIER LEAGUE

12:05 - 05.04.2023

Ο Χέντερσον τα έψαλε στον Άλισον για μια ασυνεννοησία που λίγο έλειψε να κοστίσει στην Λίβερπουλ (vid)

Ο Τζόρνταν Χέντερσον δεν δίστασε να τα βάλει με τον συμπαίκτη του, Άλισον Μπέκερ, ύστερα από μία ασυνεννοησία που είχε ο κίπερ της Λίβερπουλ με τον Φαμπίνιο, η οποία λίγο έλειψε να κοστίσει στην ομάδα τους στο ντέρμπι με την Τσέλσι.

Ο δε Μίτροβιτς απεβλήθη για απώθηση του διαιτητή, με τον πέλεκυ της αθλητικής δικαιοσύνης να πέφτει τελικά πολύ βαρύς επάνω του, μιας και τιμωρήθηκε με 8 αγωνιστικές! Μια τιμωρία η οποία τον κατέταξε στην πρώτη 10άδα των ποδοσφαιριστών που έχουν δεχθεί τις μεγαλύτερες τιμωρίες στο Αγγλικό ποδόσφαιρο. Πάμε να δούμε ποιοι συμπληρώνουν το top 10. 

Λουίς Σουάρεζ, Λίβερπουλ, 8 παιχνίδια
Μεταξύ άλλων, είχε απευθύνει ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς στον Πατρίς Εβρά σε ένα ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ

Ξανά ο Ουρουγουανός, 10 παιχνίδια
Αυτή τη φορά είχε δαγκώσει τον Ιβάνοβιτς της Τσέλσι. 

Ντέιβιντ Πράτον, Σαουθάμπτον, 10 παιχνίδια
Είχε απωθήσει 2 φορές τον διαιτητή όταν αντίκρισε την κόκκινη κάρτα σε ένα ματς κόντρα στην Άρσεναλ. 

Πάολο ντι Κάνιο, Σέφιλντ Γουένσντεϊ, 11 παιχνίδια
Είχε απωθήσει κι αυτός τον διαιτητή πετώντας τον μάλιστα κάτω (ηθοποιία για Όσκαρ ωστόσο από τον ref), όταν του έδειξε την «άγουσα» για τα αποδυτήρια.

Κόλο Τουρέ, Άρσεναλ, 6 μήνες
Οι κατηγορίες αφορούσαν χρήση ακαταάλληλων ουσιών. Η αρχική τιμωρία είχε μειωθεί τελικά, όταν απεδείχθη ότι τις λάμβανε εν αγνοία του. 

Ο λατρεμένος Άντριαν Μούτου, Τσέλσι, 7 μήνες
Λατρεμένος ως ποδοσφαιρική αξία, με την αδιαπραγμάτευτη τότε τιμωρία του, μιας και πιάστηκε να έχει κάνει χρήση κοκαΐνης. 

Ρίο Φέρντιναντ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 8 μήνες
Δεν παρέστη σε έναν έλεγχο αντι-ντόπινγκ, αναφέροντας μάλιστα πως το είχε ξεχάσει επειδή είχε πάει για ψώνια. Επικός Ρίο. 

Βασιλιάς Έρικ, κατά κόσμον Έρικ Καντονά, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 9 μήνες
Γνωστό τοις πάσι, εναέρια κλωτσιά σε ρατσιστή οπαδό της Κρίσταλ Πάλας που τον έβριζε χυδαία. Η πιο αξιομνημόνευτη ποδοσφαιρική τιμωρία ίσως και παγκοσμίως. 

Μαρκ Μπόσνιτς, Τσέλσι, 9 μήνες
Ο Αυστραλός τερματοφύλακας της Τσέλσι είχε επίσης τιμωρηθεί για χρήση κοκαΐνης. 

Τέλος, ενδιαφέρον όσο και περίεργο είναι το γεγονός ότι ο ίδιος διαιτητής που απέβαλε τον Μίτροβιτς, στο πρόσφατο Νότιγχαμ Φόρεστ- Γουλβς δέχεται αρκετά σπρωξίματα από τους παίκτες των κόκκινων, χωρίς ωστόσο να επιδείξει την ίδια ευαισθησία ως προς τη χρήση της κόκκινης κάρτας που είχε στο τσεπάκι του...