O Ολυμπιακός το ξανάκανε, ο Παναθηναϊκός το ξανάπαθε και ο ΠΑΟΚ την ξαναπάτησε… (vids)
i

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ / © Canvas & Intime

O Ολυμπιακός το ξανάκανε, ο Παναθηναϊκός το ξανάπαθε και ο ΠΑΟΚ την ξαναπάτησε… (vids)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 14:00 - 29.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:15 - 29.12.2022

O καταιγιστικός Ολυμπιακός έπαιξε σε ριπλέι το ματς του με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Παναθηναϊκός βρήκε ξανά τον κακό του δαίμονα στον ΟΦΗ και ο ΠΑΟΚ είδε τον Ατρόμητο να κάνει την κλοπή βαθμών… συνήθεια.

Μία από τις πιο όμορφες αγωνιστικές της φετινής Super League - αν όχι την πιο όμορφη - είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές, με τα παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής να περιλαμβάνουν εκπλήξεις, πάθος και πολλά γκολ.

Είδαμε την ΑΕΚ για μία ακόμα αγωνιστική να προσφέρει ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου και να φεύγει νικηφόρα από το Πανθεσσαλικό, τον Ολυμπιακό να επανέρχεται δυναμικά μετά την απώλεια κόντρα στον ΠΑΣ και να πετυχαίνει τεράστια νίκη, τους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό να φέρνουν απροσδόκητες ισοπαλίες και να πετούν σημαντικούς βαθμούς και για το κλείσιμο έναν Ιωνικό να μην μπορεί να διαφύγει με θετικό αποτέλεσμα από το γήπεδο του Λεβαδειακού στο ντέρμπι παραμονής.

Αδιαμφισβήτητα τα πιο απροσδόκητα αποτελέσματα ήταν αυτά των «ερυθρόλευκων», του «τριφυλλιού» καθώς και του «Δικεφάλου του Βορρά», καθώς κάθε ένα από αυτά κρύβει πίσω του μία μικρή ιστορία.

Το… ριπλέι του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και με αυτόν τον τρόπο έκλεισε ιδανικά τη χρονιά του. Η επικράτηση με 5-0 ήταν το… τονωτικό που χρειάζονταν ο Μίτσελ και οι παίκτες του, αφού το 2-2 στα Γιάννινα καθώς και ο τρόπος που ήρθε είχε επαναφέρει την γκρίνια στην ομάδα. Όμως το φινάλε του αγώνα της 15ης αγωνιστικής έδωσε στους Πειραιώτες μία ανάσα που είχαν μεγάλη ανάγκη. Ωστόσο, τους πρόσφερε και κάτι ακόμα… Το εν λόγω σκορ ήταν ένα σκορ το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» κατόρθωσα να δουν έπειτα από αρκετούς μήνες. Κόντρα σε ποιόν;

Στον σύλλογο που κατατρόπωσαν σήμερα! Η τελευταία «πεντάρα» του Ολυμπιακού είχε έρθει και πάλι απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, με τη διαφορά πως τότε οι Αρκάδες είχαν κατορθώσει να σκοράρουν και ένα τέρμα. Μάλιστα, δύο από τους σκόρερ εκείνης της αναμέτρησης ήταν οι Γιώργος Μασούρας και Γκάρι Ροντρίγκεζ, οι οποίοι σήμερα πέτυχαν από ένα γκολ.

Το πάθημα του Παναθηναϊκού

Ο Ιωαννίδης διατήρησε το αήττητο και έσωσε τον Παναθηναϊκό από κάζο με τον ΟΦΗ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:39 - 28.12.2022

Ο Ιωαννίδης διατήρησε το αήττητο και έσωσε τον Παναθηναϊκό από κάζο με τον ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ των δέκα παικτών από την αποβολή του Γιόχου κρατούσε τη νίκη μέσα στη Λεωφόρο με το γκολ του Λάρσον, όμως ο Ιωαννίδης σκόραρε στις καθυστερήσεις και γλύτωσε το Τριφύλλι από την ήττα. Στο +4 πλέον η διαφορά από την 2η ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν φουριόζος πριν τη διακοπή του Μουντιάλ, δίχως να αφήνει κανέναν να μπει εμπόδιο στο πέρασμα του με ελάχιστες εξαιρέσεις. Όμως η επιστροφή στην αγωνιστική δράση μετά το Κατάρ, μοιάζει να τον έχει αποπροσανατολίσει.

Για δεύτερο συναπτό ματς το «τριφύλλι» αδυνατεί να κερδίσει ματς και μάλιστα κόντρα σε έναν ΟΦΗ ο οποίος διανύει ένα από τα χειρότερα «φεγγάρια» του. Οι Κρητικοί, δε, έμειναν με δέκα παίκτες και παρόλα αυτά έβγαζαν μία μαχητικότητα και πριν αλλά και μετά το γκολ που πέτυχαν, με αποτέλεσμα για λίγο να μην πάρουν ένα σπουδαίο «διπλό».

Οι «Ομιλήτες» έχουν γίνει κακός δαίμονας του Παναθηναϊκού, αφού αυτό είναι το δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας μεταξύ τους ματς στο οποίο οι πράσινοι αδυνατούν να κερδίσουν. Για να καταλάβει κανείς τη ζημιά που έχει κάνει συνολικά ο ΟΦΗ στον Παναθηναϊκό, αρκεί να αναλογιστεί πως στα τελευταία 18 παιχνίδια των δύο ομάδων ο ΠΑΟ έχει κερδίσει μόλις τα πέντε.

Ο «ληστής» Ατρόμητος και το «θύμα» ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ βρήκε «τοίχο» στο Περιστέρι και έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να τον ισοβαθμήσει στην κατάταξη της Super League. Έναν «τοίχο» που ακούει στο όνομα Ατρόμητος και στον οποίο έχει πέσει πάνω, περισσότερες φορές από όσες μπορεί να φανταστεί κανείς.

Οι «κυανόλευκοι» έχουν καταφέρει να γίνουν «αγκάθι στα πλευρά» του «Δικεφάλου του Βορρά», από το 2009 που ανέβηκαν και πάλι στην πρώτη κατηγορία. Μάλιστα, μετά τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, η ομάδα των δυτικών προαστίων του έχει στερήσει περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλο σύλλογο της Super League. Μετρώντας από τη σεζόν του προβιβασμού και έπειτα, ο Ατρόμητος έχει «κλέψει» από τους Θεσσαλονικείς 55 πόντους, ξεπερνώντας ακόμα και τον Άρη που αποτελεί το αντίπαλο δέος.