Μάγκνουσον, Ιωαννίδης, Τσόκαϊ και Πούχατς: Ο Παναθηναϊκός (ξανα)βάζει τους παίκτες του στο κάδρο των εθνικών ομάδων

Τιμοτέους Πούχατς

i

© Intime

Μάγκνουσον, Ιωαννίδης, Τσόκαϊ και Πούχατς: Ο Παναθηναϊκός (ξανα)βάζει τους παίκτες του στο κάδρο των εθνικών ομάδων

Μπάμπης Τσιμπίδας 17:55 - 22.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 22.03.2023

Η περίπτωση του Πούχατς απέδειξε πως ο Παναθηναϊκός προσφέρει ξανά στους ποδοσφαιριστές του τη δυνατότητα να ανακτήσουν το στάτους του διεθνούς με τις πατρίδες τους!

Ο Τιμοτέους Πούχατς κλήθηκε εσπευσμένα στην Πολωνία από τον Φερνάντο Σάντος, για να καλύψει ένα κενό που προέκυψε λόγω τραυματισμού. Ο αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού δεν συμπεριλήφθηκε στις αρχικές κλήσεις του Πορτογάλου προπονητή, αλλά ήταν ο πρώτος επιλαχών.

Ο Πούχατς ήταν βασικός στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του μέχρι το προηγούμενο καλοκαίρι, όμως η μεταγραφή του στην Ουνιόν Βερολίνου δεν τον ωφέλησε. Γιατί ο 23χρονος αμυντικός δεν καθιερώθηκε στη γερμανική ομάδα, δεν πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο και έχασε τη θέση του στην Πολωνία.

Η αλήθεια είναι πως ο Πούχατς ήρθε στον Παναθηναϊκό με σκοπό να παίξει και να προσελκύσει την προσοχή του Σάντος. Ο Πολωνός αριστερός μπακ δεν παίζει όσο θα ήθελε και με ευθύνη δική του, αλλά ο ομοσπονδιακός προπονητής της πατρίδας του τον είδε.

Ο Πούχατς δεν είναι ο μόνος που ξανακλήθηκε στην Εθνική ομάδα του λόγω του Παναθηναϊκού. Ο Ενίς Τσόκαϊ μόλις πήρε μεταγραφή στο Τριφύλλι, είδε το όνομα του στη λίστα της Αλβανίας. Προηγουμένως, είχε μερικές σποραδικές κλήσεις και τίποτα περισσότερο.

Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον παίζοντας με τον Παναθηναϊκό, εδραιώθηκε στην Ισλανδία, από την οποία είχε μείνει αρκετό καιρό εκτός λόγω του σοβαρού τραυματισμού του. Ενώ ο Φώτης Ιωαννίδης κέρδισε τη συμμετοχή του στα πλάνα του Γκουστάβο Πογιέτ για την Ελλάδα, πραγματοποιώντας μία πολύ καλή σεζόν με τα πράσινα.

Ο Παναθηναϊκός ανακτά την πραγματική εμβέλεια του διεκδικώντας ξανά τον τίτλο, αλλά και με ορισμένες άλλες μικρότερες λεπτομέρειες. Το γεγονός που μετρατρέπει τους παίκτες του σε διεθνείς, είναι άλλη μία πιστοποίηση της εξέλιξης.

Για αυτό σε μία περίοδο Εθνικών ομάδων, το «Γεώργιος Καλαφάτης» αδειάζει ξανά, αφού λείπουν οι Κουρμπέλης, Ιωαννίδης, Τσέριν, Σπόραρ, Βέρμπιτς, Τσόκαϊ, Μάγκνουσον και εσχάτως ο Πούχατς.