Ο Τζάνι Ινφαντίνο επεξεργάζεται σχέδιο για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε τρία χρόνια

Ινφαντίνο

i

©Intime

Ο Τζάνι Ινφαντίνο επεξεργάζεται σχέδιο για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε τρία χρόνια

Ανδρέας Σερεβέτας • 12:31 - 20.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Το Κατάρ άνοιξε την όρεξη στον πρόεδρο της FIFA, που θέλει να αλλάξει το αγωνιστικό καλεντάρι.

Η είδηση προέκυψε από αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Daily Mail». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Τζιάνι Ινφαντίνο θέλει να αξιοποιήσει ακόμη περισσότερο τις εμπορικές δυνατότητες που προσφέρει η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου καθώς τα έσοδα είναι τεράστια. 

Η αρχή θα γίνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, που θα διεξάγεται με 32 ομάδες από το 2025. Όμως το ιδανικό σενάριο για τον πρόεδρο της FIFA είναι να χωρέσει στο αγωνιστικό καλεντάρι το Μουντιάλ. Να διεξάγεται στο μέλλον κάθε τρία χρόνια αντί για τέσσερα. Ωστόσο καμία αλλαγή δεν πρόκειται να γίνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 και του 2030. Έχει γίνει ο προγραμματισμός για αυτές τις διοργανώσεις και δεν μπορούν πλέον να προκύψουν παρεμβάσεις. Ήδη ο Ινφαντίνο έχει προβεί σε σημαντικές αλλαγές που αφορούν στο επόμενο Μουντιάλ. 

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η Ασία και η Αφρική αναμένεται να στηρίξουν το κρυφό σχέδιο του Ινφαντίνο σε αντίθεση με την UEFA. Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία δέχεται πιέσεις από τα μέλη της προκειμένου να μην αυξηθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ποδοσφαιριστών.