Τι είχε πει ο Σπύρος Σούλης για το στέγαστρο του ΟΑΚΑ το 2015 στην εκπομπή του μιλώντας με ειδικούς (vid)

Τι είχε πει ο Σπύρος Σούλης για το στέγαστρο του ΟΑΚΑ το 2015 στην εκπομπή του μιλώντας με ειδικούς (vid)

Sportal newsroom 15:36 - 01.10.2023

Ο Σπύρος Σούλης το 2015 στην εκπομπή του «Ζόρικα Επαγγέλματα» είχε μιλήσει με τους ειδικούς που ήταν υπεύθυνοι για τη συντήρηση του στεγάστρου και οι οποίοι τότε είχαν αναφερθεί σε ελλείψεις στο προσωπικό.

Ο Σπύρος Σούλης το 2015 πιθανόν να είχε προϊδεάσει μέσα από την εκπομπή του «Ζόρικα Επαγγέλματα» για αυτό που έμελλε να συμβεί το 2023 με το στέγαστρο του ΟΑΚΑ.

Το στέγαστρο Καλατράβα είναι μια κατασκευή που από μόνη της κόστισε 130 εκατομμύρια ευρώ. Παρ 'όλα αυτά το 2015 για τη συντήρησή του υπήρχε μόνο μια μικρή ομάδα τριών ατόμων με Υπεύθυνο Επισκευής και Συντήρησης μεταλλικών κατασκευών στεγάστρου ΟΑΚΑ τον Χρήστο Χρηστακίδη, ο οποίος φέρεται να είχε ζητήσει περισσότερα άτομα, χωρίς όμως κάποια αντίκρισμα. 

Συγκεκριμένα εξηγεί πως μετά από τους αγώνες, η δουλειά του μεταξύ άλλων είναι να ελέγχει τους προβολείς και τα τζάμια τους, καθώς και μήπως έχει ξεχαστεί κάποια βίδα για παράδειγμα, η οποία εφόσον πέσει μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό σε κάποιον θεατή. Ακόμα αυτή η μικρή ομάδα πρέπει να ελέγχει τα ηχεία και τα «καλάθια» στα οποία βρίσκονται αυτά για σκουριασμένα συρματόσχοινα και βίδες. Συνολικά υπάρχουν 500 τόνοι βίδες που πρέπει να ελέγχονται. Αυτό μεταφράζεται σε 50.000 βίδες. Κανονικά το στέγαστρο αντέχει σε σεισμούς ακόμα και 8 ρίχτερ, ανέμους ταχύτητας 120χμ./ώρα και θερμοκρασίες έως και 79 βαθμών Κελσίου.

Αναλυτικά για την κατασκευή του στεγάστρου χρειάστηκαν:
- 500 τόνοι βίδες
-10.000 μέτρα καλώδια
-1.800 χλμ. ηλεκτροσυγκόλλησης
-25.000 τ.μ. πολυκαρμπονικών φύλλων πάχους 16 χιλιοστών

Ακόμα στην εκπομπή του Σούλη αναφέρθηκε και το ηλεκτρολογικό ζήτημα του στεγάστρου του ΟΑΚΑ, το οποίο συντηρείται από τέσσερα άτομα, με επικεφαλής τον Γιώργος Μαρανό ηλεκτρολόγος Ολυμπιακού Σταδίου. Η ομάδα αυτή ελέγχει 600 λάμπες συνολικού κόστους 120.000 ευρώ.

Δείτε εδώ ολόκληρο το video: