Οι μεταγραφικές «βόμβες» που έκαναν οι σύλλογοι στη Τουρκία και η σύγκριση με τη Σαουδική Αραβία

Οι μεταγραφικές «βόμβες» που έκαναν οι σύλλογοι στη Τουρκία και η σύγκριση με τη Σαουδική Αραβία

Sportal newsroom 20:03 - 10.09.2023 / Ανανεώθηκε: 20:18 - 10.09.2023

Μπορεί η φετινή καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος να έχει ξεχωρίσει λόγω των μαζικών αποχωρήσεων πολλών αστέρων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για τη Σαουδική Αραβία, αλλά κάτι αντίστοιχο έχει πετύχει και η Τουρκία.

Το φετινό καλοκαίρι είναι αρκετά διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα. Έχουμε δει πολλούς, σπουδαίους ποδοσφαιριστές να πηγαίνουν στη Σαουδική Αραβία, έχοντας πει ένα μεγάλο «ναι» στα απίστευτα ποσά που τους προσφέρονται, ενώ δυναμικό comeback κάνουν και πολλές ομάδες της γειτονικής Τουρκίας. 

Η Γαλατασαράι η Φενέρμπαχτσε και η Μπεσίκτας έχουν «εκτοξεύσει» τον μεταξύ τους ανταγωνισμό, με τις μεταγραφικές κινήσεις που έχουν πραγματοποιήσει.

Παίκτες από το «πάνω ράφι», οι οποίοι δεν καταλήγουν σε μια χώρα στην οποία θα πάρουν τα χρήματα που θα έβρισκαν στην Σαουδική Αραβία, αλλά αρκετά ώστε να πειστούν να φύγουν από τα κορυφαίο επίπεδο που αγωνίζονταν και να επιλέξουν ένα πιο χαμηλού επιπέδου ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Γαλατασαράι

Οι πρωταθλητές Τουρκίας, έχουν ήδη δαπανήσει ένα ποσό περίπου στα 20 εκατομμύρια ευρώ για τις φετινές τους μεταγραφές. Τα μισά από αυτά, δόθηκαν για την απόκτηση του Μάουρο Ικάνρτι από την Παρί Σεν Ζερμέν

Έναντι 3,7 εκατομμυρίων, απέκτησε τον Κερέμ Ντεμιρμπάϊ από την Μπάγερ Λεβερκούζεν και με 2,3 εκατ, τον Γουίλφριντ Ζαχά από τη Κρίσταλ Πάλας. Επίσης απέκτησε τον 26χρονο αριστερό μπακ της Λειψίας, Ανχελίνιο, να μετακομίσει ως δανεικός στη Κωνσταντινούπολη, με τη προοπτική του Champions League, να αποτελεί ξεκάθαρο δέλεαρ. Βέβαια δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το «διπλό» μεταγραφικό «μπαμ» της τουρκικής ομάδας με τους Ντάβινσον Σάντσες και Τανγκί Ντομπελέ από την Τότεναμ

Φενέρμπαχτσε

Η Κυπελλούχος Φενέρμπαχτσε, «δεν πάει πίσω». Ήδη, έχει δαπανήσει 50 εκατομμύρια ευρώ, για τη μεταγραφική της ενίσχυση. Έκανε δικό της τον Ουντέρ από τη Μαρσέιγ, έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ πήρε και τον Φρεντ με 10 εκατομμύρια ευρώ, από την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Οι Ντούσαν Τάντιτς και Έντιν Τζέκο, υπέγραψαν στην ομάδα και αποτελούν αναμφίβολα τις πιο ηχηρές κινήσεις της Φενέρ. 

Μπεσίκτας

Η Μπεσίκτας, η αλήθεια είναι, δεν έχει δαπανήσει τα ίδια χρήματα για μεταγραφές, αλλά παρόλα αυτά, έχει ενισχυθεί με σημαντικά ονόματα. Οι «αετοί» έχουν αποκτήσει ως ελεύθερους, τους Ρέμπιτς, Τσάμπερλεϊν και Αμαρτέϊ

Ρόδρι για τις μεταγραφές στη Σαουδική Αραβία: «Να υπάρξουν μέτρα - Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο χάνει με αυτήν την κατάσταση»
PREMIER LEAGUE

10:45 - 10.09.2023

Ρόδρι για τις μεταγραφές στη Σαουδική Αραβία: «Να υπάρξουν μέτρα - Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο χάνει με αυτήν την κατάσταση»

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλοί σταρ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μετακόμισαν στη Σαουδική Αραβία και με αφορμή αυτό το γεγονός, ο Ρόδρι εξέφρασε τις ανησυχίες του.

Φυσικά, απόδειξη των όσων γίνονται το φετινό καλοκαίρι στο Τουρκικό πρωτάθλημα, δεν είναι μόνο, οι τρείς αυτές ομάδες, αλλά όλες ανεξαιρέτως. Είναι χαρακτηριστικό, το γεγονός ότι με βάση το transfermarkt, η αξία των ποδοσφαιριστών της τουρκικής Super Lig, έχει ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.