Ρόδρι για τις μεταγραφές στη Σαουδική Αραβία: «Να υπάρξουν μέτρα - Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο χάνει με αυτήν την κατάσταση»

Ρόδρι

i

© Intime

Ρόδρι για τις μεταγραφές στη Σαουδική Αραβία: «Να υπάρξουν μέτρα - Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο χάνει με αυτήν την κατάσταση»

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλοί σταρ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μετακόμισαν στη Σαουδική Αραβία και με αφορμή αυτό το γεγονός, ο Ρόδρι εξέφρασε τις ανησυχίες του.

Τους τελευταίους μήνες, το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται στο επίκεντρο της ποδοσφαιρικής επικαιρότητας λόγω των μεταγραφικών εξελίξεων. Αρκετοί σούπερ σταρ όπως ο Μπενζεμά, ο Μαχρέζ, ο Φιρμίνο, ο Νεϊμάρ, ο Μανέ, ο Καντέ και φυσικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος έκανε την... αρχή, επέλεξαν να αλλάξουν πολιτείες και να γνωρίσουν από κοντά έναν εντελώς διαφορετικό ποδοσφαιρικό πολιτισμό.

Όπως είναι λογικό, τη δεδομένη χρονική στιγμή το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται στο πικ του καθώς τα τεράστια ποσά που προσφέρονται έχουν δελεάσει τους περισσότερους ποδοσφαιριστές.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο Ρόδρι μίλησε για την «εκτόξευση» των Σαουδάραβων, ενώ παράλληλα εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις αποχωρήσεις των μεγάλων ονομάτων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι παραχώρησε συνέντευξη στο «Manchester Evening News», σχολιάζοντας ολόκληρη την ποδοσφαιρική επικαιρότητα.

«Είναι προφανές ότι η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική σκηνή χάνει με αυτήν την κατάσταση και είναι μια πολύ συγκεκριμένη άποψη των παικτών που αποφασίζουν να μετακινηθούν σε αυτές τις Λίγκες. Είναι εντελώς κατανοητό λόγω του ποσού των χρημάτων που προσφέρουν. Νομίζω ότι είναι προσωπικό θέμα για καθέναν να αποφασίσει για τον εαυτό του. Εμείς, οι Ευρωπαίοι, δεν το βλέπουμε με καλό μάτι. 

Πρέπει να υπάρξει κάποιος έλεγχος σε αυτήν την απώλεια ταλέντου, επειδή αρχικά φαινόταν ότι αφορούσε μόνον βετεράνους στα τελευταία στάδια των καριερών τους, αλλά τώρα φεύγουν και νέοι. Είναι σεβαστές αποφάσεις, αλλά οι υπεύθυνοι πρέπει να ελέγχουν αυτήν την κατάσταση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισπανός ποδοσφαιριστής.

«Πολύ κοντά στην Αλ Σαμπάμπ ο Εμβιλά»

Όπως όλα δείχνουν, ακόμη ένας ποδοσφαιριστής από την Ευρώπη θα βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στη Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, ο Γιαν Εμβιλά αναμένεται να συνεχίσει τη καριέρα του στην Αλ Σαμπάμπ. Μάλιστα η ομάδα από τη Σαουδική Αραβία είχε προσεγγίσει τον Γάλλο μέσο, ενώ ταυτόχρονα το όνομά του είχε ακουστεί για τη Φούλαμ και τη Μαρσέιγ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδειξε τον δρόμο κι ακολούθησε «τσουνάμι» 1 δισ. – Νεϊμάρ, Μπενζεμά, Φιρμίνο κι όλα τα αστέρια που βούτηξαν στο χρήμα
REST OF THE WORLD

08:31 - 08.09.2023

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδειξε τον δρόμο κι ακολούθησε «τσουνάμι» 1 δισ. – Νεϊμάρ, Μπενζεμά, Φιρμίνο κι όλα τα αστέρια που βούτηξαν στο χρήμα

Η μεταγραφική περίοδος στη Σαουδική Αραβία ολοκληρώθηκε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έχει παρέα πλέον σπουδαίους παίκτες όπως οι Νεϊμάρ, Μπενζεμά, Καντέ, Φιρμίνο, Μίτροβιτς, Φαμπίνιο, Μανέ, Μαχρέζ, Χέντερσον. Όλα τα αστέρια που πήγαν στην αραβική χερσόνησο και που κόστισαν περισσότερα από 900 εκατ. ευρώ!

Ο Γιαν Εμβιλά αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2020 και κατέγραψε συνολικά 141 συμμετοχές. Ο συνολικός του απολογισμός με τα «ερυθρόλευκα» ήταν 8 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, πανηγυρίζοντας παράλληλα την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων στην Stoiximan Super League.