Οι πέντε αστέρες που θα απουσιάσουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ
i

Σαλάχ/©Intime

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Οι πέντε αστέρες που θα απουσιάσουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

Κώστας Τόπας 11:15 - 18.11.2022 / Ανανεώθηκε: 15:13 - 30.11.2022

Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι πάντα ένα ποδοσφαιρικό υπερθέαμα. Ωστόσο, δεν θα έχουν όλοι την ευκαιρία να αγωνιστούν, μιας και στα προκριματικά οι ομάδες τους δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο.

Συγκεκριμένα, αποκλείστηκαν χώρες στις οποίες αγωνίζονται παίκτες υψηλού βεληνεκούς και δεν θα τους θαυμάσουμε στη διοργάνωση που φέτος διεξάγεται στο Κατάρ. Ας δούμε αναλυτικά ποιοι είναι αυτοί...

Αρτούρο Βιδάλ

Ο Χιλιανός μέσος της Ίντερ έχει παρουσιάσει ένα σοβαρό πρόσωπο όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει μεγάλη ποιότητα. Πρόκειται για έναν δυναμικό χαρακτήρα, αλλά και εκκεντρικό. Ωστόσο, δεν θα βρίσκεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ μιας και η Χιλή αποκλείστηκε στα προκριματικά της Νοτίου Αμερικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο, τερματίζοντας στην 7η θέση της βαθμολογίας και στο -5 από την πέμπτη θέση). Ετσι, οι φίλοι του ποδοσφαίρου δεν θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον τσαμπουκά του Βιδάλ, τα νεύρα του, τα σκληρά του τάκλιν και το πάθος που βγάζει στον χορτάρι.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Ενας ακόμα μεγάλος σταρ του ποδοσφαίρου ο οποίος δεν θα παρευρεθεί στο Κατάρ. Στα 41 του χρόνια πλέον, ο Σουηδός επιθετικός της Μίλαν είναι ο… φόβος και ο τρόμος του αντιπάλου και έχει αποδείξει μέσα από τον ιταλικό σύλλογο ότι είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές αυτή την στιγμή στη Serie A. Ωστόσο, η Σουηδία γνώρισε την ήττα με 2-0 στον τελικό των playoffs από την Πολωνία κι έτσι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα τελικά του θεσμού.

Ερλινγκ Χάαλαντ

Στο 22ο έτος της ηλικίας του ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι γράφει ήδη ιστορία στον χώρο του ποδοσφαίρου. Πρόλαβε μάλιστα να γίνει πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη που σκοράρει εννέα φορές τον περασμένο Αύγουστο, καθώς και ο πρώτος που πετυχαίνει δύο χατ τρικ μέσα στον συγκεκριμένο μήνα. Το μέλλον του Έρλινγκ Χάαλαντ και τί ακόμα μπορεί να πετύχει στο ποδόσφαιρο κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Ούτε καν ο ίδιος. Βέβαια, δεν θα μπορέσει να δώσει συνέχεια στις τρομερές του εμφανίσεις με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας. Η Νορβηγία τερμάτισε τρίτη στον όμιλό της, πίσω από Ολλανδία και Τουρκία, ούσα στο -3 από τα μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Σαφέστατα πρόκειται για την μεγαλύτερη απουσία στα γήπεδα του Κατάρ.

Μοχάμεντ Σαλάχ

Ενας ακόμη μεγάλος αστέρας του ποδοσφαίρου, ο οποίος θα παρακολουθήσει από το σπίτι του το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ θεωρείται από τους καλύτερους εξτρέμ στον κόσμο ακόμα κι αν η φετινή σεζόν δεν είναι από τις καλύτερες του με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Η πρόκριση για την Αίγυπτο χάθηκε στα πέναλτι από τη Σενεγάλη στα μπαράζ της αφρικανικής ζώνης. Με αυτόν τον τρόπο οι φίλοι της στρογγυλής θεάς δεν θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον «Μο» στο Κατάρ…

Ριάντ Μαχρέζ

Ο 31χρονος επιθετικός είναι από τους ποιοτικότερους παίκτες στην Μάντσεστερ Σίτι, στην οποία αγωνίζεται από το 2018, μετρώντας 206 συμμετοχές, 67 γκολ και 47 ασίστ. Ωστόσο, ο Μαχρέζ δεν θα έχει την ευκαιρία να πατήσει στα γήπεδα του Κατάρ, μετά τον αποκλεισμό της εθνικής του ομάδας από το Καμερούν. Συγκεκριμένα, η Αλγερία ηττήθηκε 2-1 στην παράταση από το Καμερούν, χάνοντας την πρόκριση με τον κανονισμό των εκτός έδρας γκολ.