Οι... τρέλες του καιρού και η ολιστική προπονητική προσέγγιση του Μαρτίνεθ (vids)

Μαρτίνεθ και Φορτούνης

i

© Intime

Οι... τρέλες του καιρού και η ολιστική προπονητική προσέγγιση του Μαρτίνεθ (vids)

Γιώργος Περπερίδης 19:53 - 06.07.2023 / Ανανεώθηκε: 19:59 - 06.07.2023

Από βροχή σε ήλιο και... ουράνιο τόξο. Με τον καιρό να αλλάξει διάθεση γρήγορα πραγματοποιήθηκε η απογευματινή προπόνηση του Ολυμπιακού στην Αυστρία την Πέμπτη (06/07). Η διάθεση των Πασχαλάκη, Ροντινέι, Φορτούνη και η σημαντική λεπτομέρεια στον τρόπο εκγύμνασης.

Με την απογευματινή προπόνηση της Πέμπτης (06/07) συνεχίστηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού στο Βάτενς της Αυστρίας. Και παρά τις... τρέλες του καιρού, οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν κανονικά το χορτάρι του προπονητικού κέντρου. 

Αρχικά υπό καταρρακτώδη βροχή, που «έστειλε» τους παίκτες στο γυμναστήριο για νευρομυϊκή προσαρμογή με κυλίνδρους. Το ζέσταμα συνεχίστηκε με ποδοβόλεϊ, τη στιγμή που στο μεγάλο γήπεδο είχαν στηθεί ανδρείκελα και πολύ μικρές εστίες για να ακολουθήσουν ασκήσεις τακτικής.

Σχετικά γρήγορα ο καιρός... έβαλε πλάτη φανερώνοντας την κυκλοθυμική του διάθεση και το προπονητικό πρόγραμμα συνεχίστηκε ομαλά, με ένα διπλό ουράνιο τόξο μάλιστα να κάνει την εμφάνιση του προσφέροντας ιδιαίτερα πινελιά στο ούτως ή άλλως εντυπωσιακό τοπίο.

Ο Μαρτίνεθ γενικότερα επιμένει πολύ στις επαφές με τη μπάλα. Ζητάει ποιότητα στις μεταβιβάσεις, έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία για το build up από χαμηλά μέτρα, θέλει όλο το επιθετικό πλάτος στην ανάπτυξη και πολλή ένταση. Μια λεπτομέρεια που αξίζει να σημειώσουμε είναι πως δεν γίνονται προπονήσεις που αφορούν μεμονωμένα στοιχεία του παιχνιδιού όπως η δύναμη, η αντοχή κτλ. 

Τα κομμάτια του προγράμματος παραπέμπουν σε μια ολιστική προπονητική προσέγγιση και πραγματοποιούνται πολλές μικρές ασκήσεις, που καλύπτουν όλο το φάσμα εκγύμνασης ώστε οι παίκτες να δουλεύουν συνέχεια σε όλους τους τομείς.

Ο Πασχαλάκης είναι πάντα η ψυχή της παρέας, ο Ροντινέι από κοντά στο ίδιο μήκος κύματος, ενώ ο Φορτούνης δείχνει πια πολύ άνετος και απελευθερωμένος από τα προβλήματα που αντιμετώπισε με τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς την περασμένη διετία. 

Στοιχείο σημαντικό για την 23άδα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Βάτενς, έστω κι αν ο αριθμός αυτός αναμένεται να αλλάξει το προσεχές διάστημα. Ο Ολυμπιακός εντείνει τις προσπάθειες του για τη μεταγραφική του ενίσχυση, ο Μάρκος Αντρέ είναι ανάμεσα στους παίκτες που έχει ξεχωρίσει ο Κορδόν και σε κάθε περίπτωση ο Μαρτίνεθ μπορεί να περιμένει... κόσμο στις προπονήσεις τις επόμενες μέρες.

Πρόγραμμα εκγύμνασης θα έχει και την Παρασκευή (07/07) όπως είναι φυσιολογικό, μένει να δούμε ωστόσο αν θα περιλαμβάνει μια ή δύο προπονητικές μονάδες, καθώς το Σάββατο στις 17:00 ο Ολυμπιακός θα δώσει το πρώτο του φιλικό με αντίπαλο της Σλοβάτσκο, στο Σβατς. 

Εκεί όπου οι Πειραιώτες θα έχουν κυρίως την ευκαιρία να ξεμουδιάσουν, αφού δεν πρόκειται για παιχνίδι που μπορεί να δώσει πραγματικά στοιχεία όσον αφορά το τι μπορεί να περιμένει κανείς από τους «ερυθρόλευκους» ενόψει της νέας σεζόν...