Οπαδός της Ράγιο Βαγιεκάνο ακούμπησε με το δάχτυλό του τα οπίσθια του Οκάμπος την ώρα που εκτελούσε πλάγιο (vid)

Η άσεμνη χειρονομία στον Οκάμπος

i

© PrtScr

Οπαδός της Ράγιο Βαγιεκάνο ακούμπησε με το δάχτυλό του τα οπίσθια του Οκάμπος την ώρα που εκτελούσε πλάγιο (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:53 - 06.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:54 - 06.02.2024

Ένας φίλος της Ράγιο Βαγιεκάνο βρέθηκε στις εξέδρες για το ματς με τη Σεβίλλη και προχώρησε σε μία απαράδεκτη κίνηση.

Η Σεβίλλη έχει κάκιστη πορεία στη φετινή La Liga κι έφτασε να βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού, ωστόσο στο χθεσινό (5/2) ματς με τη Ράγιο Βαγιεκάνο έβαλε τέλος στον κατήφορο, αφού επικράτησε με 2-1 στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Στο επίκεντρο της αναμέτρησης βρέθηκε ένα ντροπιαστικό περιστατικό που έγινε στο 33ο λεπτό, με πρωταγωνιστή έναν οπαδό της Ράγιο. Συγκεκριμένα, ένας φίλος των γηπεδούχων που καθόταν στις πρώτες θέσεις του γηπέδου, έκανε άσεμνη χειρονομία με το δάχτυλο του, αγγίζοντας τα οπίσθια του Οκάμπος, την ώρα που εκείνος ετοιμαζόταν να εκτελέσει ένα πλάγιο.

Η χειρονομία αυτή σήκωσε... θύελλα αντιδράσεων, με τις δύο ομάδες και τον ποδοσφαιριστή να παίρνουν θέση.

«Ελπίζω η La Liga να το λάβει σοβαρά υπόψη της, όπως και το πρόβλημα του ρατσισμού. Δεν νομίζω πως όλοι οι οπαδοί της Ράγιο είναι σαν αυτόν. Δυστυχώς, πάντα υπάρχει ένας ανόητος εκεί έξω. Ελπίζω αυτό να μην συμβεί σε άλλα παιχνίδια, γιατί αν αυτό συνέβαινε στο γυναικείο ποδόσφαιρο, όλοι ξέρουμε τι θα μπορούσε να συμβεί. Συγκρατήθηκα διότι έχω δύο κόρες και ελπίζω να μην τους συμβεί αυτό μια μέρα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Οκάμπος μετά το ματς.

Η ανακοίνωση της Σεβίλλης:

«Θα θέλαμε να καταγράψουμε την αποστροφή μας για το περιστατικό. Ο Λούκας Οκάμπος δέχθηκε μια άσεμνη και εντελώς ανάρμοστη χειρονομία από έναν οπαδό της γηπεδούχου ομάδας. Ελπίζουμε ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα που περιγράφονται στους κανονισμούς για να αποφευχθεί η επανάληψη μιας τέτοιας συμπεριφοράς σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και το έχουμε εκφράσει απευθείας στη LaLiga».

Θέση για το συγκεκριμένο περιστατικό θέλησε να πάρει και η Ράγιο Βαγιεκάνο: «Η Ράγιο Βαγιεκάνο εργάζεται επί του παρόντος για την αναγνώριση του οπαδού, ώστε, εάν είναι κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας του συλλόγου, να ληφθούν τα κατάλληλα πειθαρχικά μέτρα σύμφωνα με τους εσωτερικούς κανονισμούς. Αυτή η μεμονωμένη ενέργεια είναι αποκλειστικά ατομική ευθύνη του οπαδού που την πραγματοποίησε».