Η «τρέλα» της Όλγας Κεφαλογιάννη για τον Παναθηναϊκό και ο ρόλος που έπαιξε ο πατέρας της

Κεφαλογιάννη - Βαρδινογιάννης

i

© PrtScr

Η «τρέλα» της Όλγας Κεφαλογιάννη για τον Παναθηναϊκό και ο ρόλος που έπαιξε ο πατέρας της

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:55 - 08.07.2023 / Ανανεώθηκε: 11:55 - 08.07.2023

Η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη είναι γνωστή για τα «πράσινα» αισθήματά της κι αυτό οφείλεται κυρίως στον πατέρα της.

Λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και μία από τις αλλαγές ήταν αυτή της Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντα της Υπουργού Τουρισμού. Η 48χρονη Υπουργός ήταν υποψήφια στην Ά Αθήνας, ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη της φορά σε αυτό το πόστο, καθώς υπηρέτησε στην ίδια θέση, από το 2012 έως το 2015, στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια εκλέγεται βουλευτής από το 2007 έως και τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ένα από αυτά που χαρακτηρίζει την Όλγα Κεφαλογιάννη, είναι η αγάπη της για τον Παναθηναϊκό. Η Υπουργός Τουρισμού έχει μιλήσει αρκετές φορές για τα «πράσινα» αισθήματά της και για την επιρροή που είχε από τον πατέρα της, ενώ η επίσκεψή της στο «Απόστολος Νικολαΐδης» σε ένα ματς της περσινής σεζόν ήρθε να μας το επιβεβαιώσει.

Λίγο πριν τις εκλογές του 2012, η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε παραχωρήσει συνέντευξη και μίλησε για τον Παναθηναϊκό και την ανάγκη υλοποίησης της «Διπλής Ανάπλασης» στον Βοτανικό.

«O πατέρας μου αγαπούσε υπερβολικά τον αθλητισμό και ήταν πάντα κοντά στον Παναθηναϊκό. Με τρόπο ουσιαστικό, ειλικρινή και αθόρυβο. Αυτή η έμπρακτη στήριξη για τον σύλλογο μας και τους αθλητές του, ήταν μια σημαντική προσφορά που με εμπνέει και με κάνει να θέλω και εγώ, ακολουθήσω το παράδειγμά του», είχε δηλώσει αρχικά.

Σε ότι αφορά το θέμα της διπλής ανάπλασης του Βοτανικού, η ίδια είχε επισημάνει: «Πρέπει να μπει τέλος στις καθυστερήσεις, τις υπεκφυγές και την αδιαφορία. Να υπάρξει προγραμματισμός και πολιτική βούληση από την πλευρά των αρμόδιων. Η υλοποίηση της διπλής ανάπλασης, είναι έργο που θα αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή των κατοίκων στη Λ. Αλεξάνδρας και στο Βοτανικό. Θα λύσει πολλά πολεοδομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα. Γι’ αυτό τους ζητάμε να προχωρήσουν επιτέλους το έργο και να πάψουν να στρέφουν την πλάτη σε υπαρκτές, μεγάλες ανάγκες των κατοίκων των δύο περιοχών. Δεν υπάρχει αμφιβολία για την ωφελιμότητα της διπλής ανάπλασης. 

Ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να λύσει το αυτονόητο θέμα της στέγασής του σε ένα σύγχρονο, μεγαλύτερης χωρητικότητας γήπεδο. Παράλληλα, θα αποσυμφορηθεί η περιοχή γύρω από το τωρινό γήπεδο, όπου θα δημιουργηθούν ποιοτικοί δημόσιοι χώροι, ενώ πολύ σημαντικά θα είναι τα οφέλη και για το Βοτανικό, που με τη διπλή ανάπλαση μπορεί να κερδίσει το κρίσιμο στοίχημα της αναβάθμισής του».

Έφη Αχτσιόγλου: Τι ομάδα είναι και γιατί μετάνιωσε που πήγε γήπεδο με τον Τσακαλώτο (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:04 - 06.07.2023

Έφη Αχτσιόγλου: Τι ομάδα είναι και γιατί μετάνιωσε που πήγε γήπεδο με τον Τσακαλώτο (vid)

Η βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, μίλησε για την ομάδα που υποστηρίζει από μικρή, ενώ αναφέρθηκε και σε ένα γεγονός, στο οποίο συμμετέχει και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Εκτός από τις δηλώσεις για τον Παναθηναϊκό, η νέα Υπουργός Τουρισμού έδειξε το ενδιαφέρον της για το «τριφύλλι» και με... πράξεις. Στις 14/5, ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον Άρη στη Λεωφόρο για την τελευταία αγωνιστική των play offs της Super League και στις εξέδρες του γηπέδου βρέθηκε η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία μαζί με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη, παρακολούθησε το ματς. 

Ο ιστορικός ηγέτης της «πράσινης» ΠΑΕ και η 48χρονη πολιτικός είχαν εγκάρδιες συνομιλίες με πολλούς φιλάθλους κι όπως είναι λογικό τράβηξαν όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους.