Παναθηναϊκός: Το κόστος της μεταγραφής Βιλένα, oι απολαβές του και η ετοιμότητα του

Τόνι Βιλένα / Intime

i

Τόνι Βιλένα / Intime

Παναθηναϊκός: Το κόστος της μεταγραφής Βιλένα, oι απολαβές του και η ετοιμότητα του

Μπάμπης Τσιμπίδας 08:38 - 08.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:07 - 08.07.2023

Το Sportal έχει το ρεπορτάζ για τις λεπτομέρειες της μεταγραφής του Τόνι Βιλένα στον Παναθηναϊκό από την Εσπανιόλ και το πότε θα θα ενσωματωθεί ο Ολλανδός μέσος στο πλάνο του Γιοβάνοβιτς.

Τα οικονομικά δεδομένα της μεταγραφής του Τόνι Βιλένα δεν έχουν «διαρρεύσει», αφού ο Παναθηναϊκός και η Εσπανιόλ δεν έχουν παραθέσει τις λεπτομέρειες στις ανακοινώσεις τους. Παρόλα αυτά, δεν αμφισβητείται ότι ο Γιάννης Αλαφούζος θα πληρώσει πολλά χρήματα για να φέρει τον Ολλανδό μέσο στην Αθήνα. 

O Βιλένα ολοκλήρωσε τη σεζόν 2022-2023 στη Σαλερνιτάνα με τη μορφή δανεισμού. Η ιταλική ομάδα είχε οψιόν αγοράς 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, την οποία δεν εξάσκησε. Οπότε ο Ολλανδός μέσος συνέχισε τη συνεργασία του με την Εσπανιόλ.

Ο Βιλένα την Τετάρτη πήρε μέρος στην πρώτη προπόνηση της Εσπανιόλ και τέθηκε υπό τις οδηγίες του Φραν Γκαραγκάρζα. Ωστόσο, ήταν βέβαιο ότι δεν θα παραμείνει στη Βαρκελώνη, αφού ο προπονητής δεν τον υπολόγιζε στα βασικά πλάνα του.

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου είχε εντείνει τις επαφές με τους Καταλανούς παράγοντες και με την έγκριση του Γιάννη Αλαφούζου, κάλυψε τις απαιτήσεις της Εσπανιόλ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sportal, η Εσπανιόλ μείωσε τις απαιτήσεις της, σε σύγκριση με τη ρήτρα της Σαλερνιτάνα. Ο Παναθηναϊκός θα πληρώσει ένα ποσό κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ για τα δικαιώματα του 28χρονου μέσου.

Το μανατζερικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Βιλένα θα εισπράξει μία σημαντική προμήθεια, ενώ στην Καταλωνία υποστηρίζουν ότι στη συμφωνία των δύο ομάδων προβλέπονται και μπόνους.

Σε ότι αφορά τις απολαβές του Βιλένα, ο Ολλανδός θα αμειφθεί με τα χρήματα που λάμβανε στην Εσπανιόλ: 1.480.000 ευρώ. Στο τετραετές συμβόλαιο που υπέγραψε με τον Παναθηναϊκό, περιλαμβάνονται πριμ επίτευξης στόχων, όπως η κατάκτηση τίτλων και η πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Αγωνιστικά, ο Βιλένα δεν θα είναι έτοιμος για τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τη Ντνίπρο, για τον Β’ Προκριματικό Γύρο του Champions League. Όπως προαναφέρθηκε, ο Βιλένα προπονήθηκε για πρώτη φορά το φετινό καλοκαίρι μόλις την προηγούμενη Τετάρτη.

Ο Ολλανδός μέσος δεν συμμετείχε σε προπονήσεις από τις 4 Ιουνίου, όταν τελείωσε η Serie A. Άρα, ο Βιλένα χρειάζεται χρόνο για να μπορέσει να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό στο 100%. Θα δηλωθεί στη λίστα της UEFA για τα ματς μς τη Ντνίπρο, αλλά θα είναι στον πάγκο και ίσως να παίξει ως αλλαγή.