Τέλος εποχής για το «Ολντ Τράφορντ»: Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ θέλει να χτίσει νέο... στολίδι για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

«Ολντ Τράφορντ»

i

© Intime

Τέλος εποχής για το «Ολντ Τράφορντ»: Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ θέλει να χτίσει νέο... στολίδι για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος και συνιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, σκοπεύει να γκρεμίσει το ιστορικό «Ολντ Τράφορντ» και χτίσει ένα νέο υπερσύγχρονο γήπεδο.

Η νέα εποχή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ξεκινήσει κι επίσημα εδώ και μερικές μέρες. Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ είναι ο νέος κάτοχος του 27,7% των μετοχών της ομάδας, μετά την έγκριση της επένδυσης τόσο από την Premier League, όσο και από την FA.

Ο νέος ισχυρός άνδρας των κόκκινων διαβόλων είχε προαναγγείλει πως θα αλλάξουν πολλά. Ο Ομάρ Μπεράντα εντάχθηκε στον σύλλογο κατόπιν εισήγησής του για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ενώ θέμα χρόνου μοιάζει και η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον αθλητικό διευθυντή της Νιουκάστλ, Νταν Άσγουορθ.

Μπορεί οι αλλαγές να είναι πολλές, ωστόσο μία είναι αυτή που αποτελεί «βόμβα» και θα κάνει τη διαφορά. Ο λόγος γίνεται για το «Ολντ Τράφορντ», το ιστορικό «σπίτι» του συλλόγου το οποίο αναμένεται να γκρεμιστεί και τη θέση του να πάρει ένα νέο υπερσύγχρονο γήπεδο.

Μάλιστα, τα υψηλά ιστάμενα στελέχη της ομάδας συμφωνούν με τον Ράτκλιφ όσον αφορά στα πλάνα του, ενώ η ίδια η Μάντσεστερ ανακοίνωσε τη σύσταση μιας επιτροπής η οποία θα διερευνήσει επιλογές για την «αναγέννηση» της περιοχής του «Όλντ Τράφορντ», με την ανάπτυξη ενός γηπέδου ποδοσφαίρου παγκόσμιας κλάσης στο επίκεντρο του έργου.

Θυμίζουμε πως το «Θέατρο των Ονείρων» έχει χωρητικότητα 74.310 από το 1910 κι έχει γράψει τη δική του ιστορία στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

«Αυτό μπορεί να είναι ένα σημαντικό έργο ανάπλασης για μια περιοχή του Ευρύτερου Μάντσεστερ που έχει παίξει τόσο βασικό ρόλο στη βρετανική βιομηχανική ιστορία, αλλά που σήμερα απαιτεί νέες επενδύσεις για να ευδοκιμήσει ξανά.

Η βορειοδυτική Αγγλία έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση μεγάλων ποδοσφαιρικών συλλόγων από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, ωστόσο δεν έχουμε ένα στάδιο στην κλίμακα του Γουέμπλεϊ, του Καμπ Νόου ή του Μπερναμπέου. Δεν θα μπορέσουμε να το αλλάξουμε μόνοι μας, γι' αυτό αυτή η ομάδα εργασίας είναι τόσο σημαντική για να μας βοηθήσει να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία που μας δίνεται μια φορά τον αιώνα», δήλωσε επί του θέματος ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ.