Όλα ανοιχτά για τον προπονητή

Αντόνιο Κορδόν

i

© Twitter

Όλα ανοιχτά για τον προπονητή

Διονύσης Βερβελές 08:41 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 08:42 - 15.06.2023

Ο Ολυμπιακός καλείται να πάρει την οριστική του απόφαση με τον Κορδόν στην Ισπανία.

Πέρασε ένας μήνας και μία ημέρα, απ’ όταν τελείωσε το πρωτάθλημα της σεζόν 2022-23. Ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στην κορυφή τη νέα σεζόν, αυτή του 2023-24, αλλά καλείται να πάρει την πρώτη μεγάλη και δύσκολη απόφαση. Αυτή του προπονητή που θα κληθεί να φτιάξει την ομάδα, να δώσει στυλ και αγωνιστική ταυτότητα.

Είναι κι αυτό κάτι σημαντικό, γιατί με τέσσερις προπονητές να κάθονται στον πάγκο την περασμένη χρονιά, μπερδεύτηκαν πολλά και στον κόσμο έμεινε μια… περίεργη αύρα στο τέλος. Αλλιώς ήξερε τον Μαρτίνς, άλλο ήθελε ο Κορμπεράν, κάτι άλλο είδαμε με τον Μίτσελ και κάπως αλλιώς τελείωσε με τον Ανιγκό. Τώρα, θέλει μια όσο το δυνατόν πιο σίγουρη επιλογή και γι’ αυτή, καλείται να αποφασίσει άμεσα.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, φαινόταν κλεισμένος πριν 48 ώρες. Από το ρεπορτάζ, όμως, προέκυψε… φρένο. Πως δεν υπάρχει οριστική συμφωνία και πως δεν έρχεται και άμεσα στην Ελλάδα. Θεωρητικά, στη χώρα μας θα τα έλεγε και με τον Αντόνιο Κορδόν, αλλά ο αθλητικός διευθυντής των Πειραιωτών, πέταξε για την Ισπανία. Τι σημαίνει αυτό;

Η λογική λέει πως πήγε για να «κλειδώσει» τη συμφωνία με τον Μαρτίνεθ, ίσως και τους πρώτους παίκτες. Από την άλλη, χθεσινοβραδυνές φήμες, τον θέλουν να προσπαθεί να δει δύο ακόμη περιπτώσεις. Τονίσαμε και σε προηγούμενο άρθρο, πως ο Ολυμπιακός θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για τον Μαρθελίνο, τον στόχο του και νωρίτερα. Δεν κάμπτεται, αλλά ποτέ δεν ξέρεις, μέχρι να ανακοινώσεις τον επόμενο κόουτς.

Στην Ισπανία, αργά το βράδυ, μιλούσαν για ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις του Ιραόλα με τη Θέλτα και διαφωνία με την Αλμερία όπου αρχικά έλεγαν πως είχε πει το «ναι». Κάποιοι, πιστεύουν πως μπορεί να είναι και ο Ολυμπιακός από πίσω από αυτές τις εξελίξεις, ωστόσο σημειώνουν πως έχει στα χέρια του και δελεαστική πρόταση από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας!

Προφανώς και ο Ολυμπιακός δεν θα αποφασίσει για τον προπονητή με βάση το τι γίνεται στα social media. Αν δηλαδή η πλειοψηφία λέει «ναι» ή «όχι». Δεν κάνει… δημοσκόπηση. Όπως έχουμε σημειώσει πάντως, θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα να φέρει έναν προπονητή που θα δώσει όραμα, προοπτική, που δεν θα δείχνει… τόσο στοίχημα με το «καλημέρα».

Ο Κορδόν έχει στα χέρια του μια... πατάτα πιο καυτή από αυτή του προπονητή, αξίας 50 εκατ. ευρώ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:19 - 14.06.2023

Ο Κορδόν έχει στα χέρια του μια... πατάτα πιο καυτή από αυτή του προπονητή, αξίας 50 εκατ. ευρώ

Tο θέμα του προπονητή εξακολουθεί να φιγουράρει στον αφρό ως «πρόβλημα» που απαιτούσε επίλυση... χθες, την ίδια στιγμή όμως ίσως και να μην αποτελεί τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο του Κορδόν για τον Ολυμπιακό του 2023 - 2024.

Δεδομένα, οι επόμενες ώρες είναι οι καθοριστικότερες, ο χρόνος άλλωστε πιέζει για τα καλά πλέον.