Ποιες είναι οι ποινές για χτύπημα στον διαιτητή - Με ποια τιμωρία κινδυνεύει ο Ολυμπιακός

Νταβίντε Μάσα

i

© Intime

Ποιες είναι οι ποινές για χτύπημα στον διαιτητή - Με ποια τιμωρία κινδυνεύει ο Ολυμπιακός

Sportal newsroom 14:47 - 24.04.2023 / Ανανεώθηκε: 15:01 - 24.04.2023

Σύμφωνα με το νέο πειθαρχικό κώδικα, ο Ολυμπιακός δεν κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών παρότι το φύλλο αγώνα είναι επιβαρυντικό.

Το χτύπημα στον διαιτητή που ο ίδιος κατήγγειλε στο Φύλλο Αγώνα στο επεισοδιακό ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, μπορεί να βάζει... δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως δεν υπάρχει κίνδυνος για αφαίρεση βαθμών. Με τους νέους κανονισμούς, αυτό που προβλέπεται είναι η τιμωρία της έδρας και χρηματικό πρόστιμο.

Πιο συγκεκριμένα, στο νέο πειθαρχικό κώδικα δεν προβλέπεται στο άρθρο περί βίας τιμωρία αφαίρεσης έξι βαθμών, όπως υπήρχε προηγούμενα χρόνια, καθώς οι τιμωρίες πλέον είναι τρεις: 1) διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές, 2) διεξαγωγή αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο, 3) υποβιβασμός. Όλες αυτές οι ποινές ισχύουν μόνο αν αποδειχθεί ότι είναι υπαίτια η ομάδα.

Η Le Parisien αναφέρθηκε στα επεισόδια του ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:10 - 24.04.2023

Η Le Parisien αναφέρθηκε στα επεισόδια του ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ

Το επεισοδιακό ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ έκανε το γύρο του διαδικτύου, καθώς η γνωστή γαλλική ιστοσελίδα έκανε δημοσίευμα και αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», μετά τη λήξη του ντέρμπι.

Σύμφωνα με το Φύλλο Αγώνα, ο Νταβίντε Μάσα κάνει λόγο για χτύπημα που δέχτηκε στα γεννητικά όργανα πηγαίνοντας στα αποδυτήρια, άρα ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος με μία από τις παραπάνω ποινές. Από την άλλη, η περίπτωση του υποβιβασμού δεν φαντάζει πιθανή, καθώς ο κανόνας στο νέο πειθαρχικό κώδικα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ιδιαίτερα σοβαρή και επιβαρυντική περίπτωση θεωρείται ο τραυματισμός διαιτητή». 

Μετά από όλα αυτά τα δεδομένα, μένει να δούμε για ποιους λόγους θα κληθεί ο Ολυμπιακός από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League.