Ολυμπιακός: Δεν του δίνουν λύσεις πλέον και οι αλλαγές

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

©Intime

Ολυμπιακός: Δεν του δίνουν λύσεις πλέον και οι αλλαγές

Διονύσης Βερβελές 17:34 - 13.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:35 - 13.03.2024

Ούτε με Μακάμπι, ούτε με Παναθηναϊκό πήραν οι «ερυθρόλευκοι» βοήθεια από τον πάγκο…

Στην περίοδο που βρίσκεται ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός μέχρι πριν από τα ματς με Μακάμπι Τελ Αβίβ και Παναθηναϊκό είχε μόνο νίκες. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των αναμετρήσεων όμως ήταν το γεγονός πως ο Βάσκος έπαιρνε πράγματα από τις αλλαγές που έκανε κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Απέναντι στη Φερεντσβάρος ο Μεντιλίμπαρ είχε βάλει στο ματς τον Γιόβετιτς και με την αλλαγή αυτή είχε καταφέρει να «ξεκλειδώσει» τον Ελ Κααμπί, ο οποίος ήταν και ο σκόρερ του ενός και μοναδικού τέρματος του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση στο Καραϊσκάκη. Όπως επίσης και ο Ποντένσε που είχε μπει ως αλλαγή είχε δώσει πράγματα στην ομάδα του Πειραιά σε εκείνο το ματς.

Μετά στην Ουγγαρία ο Βάσκος έβαλε μέσα τον Ιμπόρα ενώ ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ με 0-1 και κάπου εκεί «κλείδωσε» η νίκη, αφού ο Ισπανός μέσος έδωσε τη δική του ηρεμία στο χώρο της μεσαίας γραμμής και έδωσε βοήθειες.

Από εκεί και πέρα, με τον Αστέρα Τρίπολης έμεινε πίσω στο σκορ και όπως δήλωσε και ο ίδιος έκανε τις αλλαγές που ήθελε γιατί η ενδεκάδα δεν του άρεσε και έτσι γύρισε το ματς και νίκησε ο Ολυμπιακός με 2-1. Όπως και στο Αγρίνιο επίσης προηγήθηκε ο Παναιτωλικός με 1-0 και μετά όταν μπήκε στο γήπεδο ο Ζέλσον Μάρτινς έδωσε βοήθειες και γύρισε πάλι το σκορ σε 1-2 υπέρ των «ερυθρόλευκων». Αυτές ήταν οι πιο βασικές αλλαγές που έκανε ο Μεντιλίμπαρ σε προηγούμενα ματς και βοήθησαν την ομάδα του Πειραιά.

Αντιθέτως, τώρα με Μακάμπι Τελ Αβίβ και Παναθηναϊκό όποιος και αν μπήκε στο γήπεδο στα δύο ματς, δεν έδωσε τίποτα. Ο μόνος που μπορεί να πει κανείς ότι κάτι έκανε και προσπάθησε, ήταν ο Καρβάλιο στην αναμέτρηση με τη Μακάμπι ο οποίος μπήκε στον αγώνα και έκανε δύο ευκαιρίες μέσα σε δέκα λεπτά. Έχοντας ένα δοκάρι και μία κεφαλιά που πέρασε δίπλα από την εστία των ισραηλινών.

Ευκαιρία και μετά εις βάρος γκολ: Ο Ολυμπιακός βίωσε δύο φορές το ίδιο σκηνικό κόντρα στον Παναθηναϊκό (vid & gallery)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:17 - 11.03.2024

Ευκαιρία και μετά εις βάρος γκολ: Ο Ολυμπιακός βίωσε δύο φορές το ίδιο σκηνικό κόντρα στον Παναθηναϊκό (vid & gallery)

Στο ίδιο έργο θεατές ήταν οι παίκτες του Ολυμπιακού στα δύο από τα τρία τέρματα του Παναθηναϊκού, αφού σε αυτά η ομάδα δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ και αμέσως μετά παραβιάστηκε η εστία της.

Επί της ουσίας όμως, αυτό το οποίο είχε ο Μεντιλίμπαρ μέχρι τώρα, τη βοήθεια των αλλαγών, πλέον στα δύο σημαντικά παιχνίδια για Ευρώπη και Ελλάδα δεν την είχε και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.