Ολυμπιακός: Ένας Τσικίνιο από τα... παλιά!

Ολυμπιακός: Ένας Τσικίνιο από τα... παλιά!

Διονύσης Βερβελές 14:47 - 11.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:47 - 11.02.2024

Η εικόνα του Πορτογάλου και γιατί έφερε στα μυαλά πολλών τον Γκιγιέρμε…

Σίγουρα δεν μπορούν να βγουν πολλά συμπεράσματα από το τόσο λίγο που έχει αγωνιστεί ο Τσικίνιο με τον Ολυμπιακό, αλλά απέναντι στον ΟΦΗ είχε την καλύτερή του παρουσία μέχρι τώρα στην ομάδα του Πειραιά. Έπαιξε στο χώρο της μεσαίας γραμμής έχοντας περισσότερο το ρόλο του κόφτη και έκανε τη δουλειά του μια χαρά. 

Η αλήθεια είναι ότι έβγαζε άνεση μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κάτι το οποίο είχαμε να δούμε καιρό στους «ερυθρόλευκους». Τα λάθη που έκανε ήταν στα δάχτυλα του ενός χεριού, ενώ παράλληλα «καθάρισε» τα πάντα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και όποτε χρειάστηκε έβγαλε τον Ολυμπιακό στην επίθεση. 

Μάλιστα ήταν αρκετές οι φορές που δοκίμασε «βαθιές» μπαλιές, πίσω από το χώρο του κέντρου με τους Ελ Κααμπί και Μασούρα να είναι συνήθως οι αποδέκτες της μπάλας και να δημιουργούν προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Κάπως έτσι, όμως, ήρθε και το 4-0 από τον Φορτούνη, που έσπευσε να ευχαριστήσει τον Τσικίνιο για την ασίστ. 

Δεν ήταν λίγοι μάλιστα αυτοί που στα social media συνέκριναν την εμφάνιση του Τσικίνιο με το παιχνίδι του Γκιγιέρμε. Ενός ποδοσφαιριστή που ακόμη τον θυμάται ο κόσμος του Ολυμπιακού, αφού είναι ίσως ο καλύτερος αμυντικός μέσος της τελευταίας δεκαετίας που έχει περάσει από τους «ερυθρόλευκους», με το πιο ολοκληρωμένο παιχνίδι.

«Ανέβηκε» και ο Έσε

Ίσως ένα σημαντικό στοιχείο, ακόμη και πιο σημαντικό από την καλή εμφάνιση του Τσικίνιο, ήταν πως και ο Έσε έδειξε να είναι πιο ελεύθερος στο κέντρο. Ο Αργεντίνος δεν είχε όλη την πίεση επάνω του από τον αντίπαλο, αφού ο Τσικίνιο βοήθησε αρκετά στο ανασταλτικό κομμάτι. 

Έτσι και ο Έσε μπορούσε να κινηθεί πιο άνετα στον αγωνιστικό χώρο και να μπορεί να κάνει ακόμη περισσότερα πράγματα με την μπάλα στα πόδια, αφού δε χρειαζόταν να τρέχει παντού για να καλύψει τα όποια αμυντικά κενά προέκυπταν.

Σημαντικό ότι είναι δικός του

Εξίσου σημαντικό για τον Τσικίνιο είναι το γεγονός πως είναι ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών. Οι «ερυθρόλευκοι» τον Ιανουάριο τον έκαναν δικό τους, δεν είναι από τους παίκτες που ήρθαν τώρα ως δανεικοί. Αυτό είναι αρκετά σημαντικό διότι ο Ολυμπιακός μπορεί να «χτίσει» επάνω στον Πορτογάλο, από τη στιγμή που δε χρειάζονται διαπραγματεύσεις και για να τον κάνει δικό του.