Γι’ αυτό έμεινε ο Ιμπόρα και υπολογίζεται…

Βιθέντε Ιμπόρα

i

©intime

Γι’ αυτό έμεινε ο Ιμπόρα και υπολογίζεται…

Διονύσης Βερβελές 17:00 - 07.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:39 - 07.03.2024

Ο Βάσκος τεχνικός είχε λόγο που ενεργοποίησε τον Ισπανό μέσο των «ερυθρολεύκων».

Από την ημέρα που ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήρθε στον Ολυμπιακό, αυτό που ήθελε να κάνει ήταν να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές που είχε στο ρόστερ του. Δεν ξέγραψε κανέναν και αυτό φάνηκε στην πράξη, από τη στιγμή που σε όλα τα ματς έπαιξαν όλοι, από τη στιγμή που είναι ο ίδιος στην τεχνική ηγεσία.

Ένας απ' αυτούς τους παίκτες είναι και ο Βιθέντε Ιμπόρα. Ο έμπειρος μέσος είχε μείνει στην... άκρη με τον Κάρλος Καρβαλιάλ, καθώς τις περισσότερες φορές τον είχε εκτός αποστολής, δείχνοντας ξεκάθαρα ο Πορτογάλος τεχνικός πως δεν τον… έβλεπε.

Από την πλευρά του όμως ο Μεντιλίμπαρ όταν ήρθε αποφάσισε να του δώσει χρόνο συμμετοχής. Αρχικά το έκανε ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος στο ματς με τον ΟΦΗ και στη συνέχεια με τον Μεντιλίμπαρ είχε χρόνο συμμετοχής στα ματς με Φερεντσβάρος, ΠΑΟΚ, ως αλλαγή και στις αναμετρήσεις με Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό τον έβαλε βασικό.

Τώρα του βγαίνει του κόουτς το γεγονός ότι ενεργοποίησε και πάλι τον Ιμπόρα, αφού έχει θέμα στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Μαντί Καμαρά είναι εκτός πλάνων έτσι και αλλιώς από απόφαση της διοίκησης, κάτι που έγινε προτού έρθει στον Ολυμπιακό ο Μεντιλίμπαρ και τώρα στο πρώτο ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ προέκυψε θέμα με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής λόγω ενοχλήσεων.

Οπότε οι λύσεις στο χώρο της μεσαίας γραμμής έχουν περιοριστεί για τους «ερυθρόλευκους», όμως από τη στιγμή που ο Ιμπόρα είναι και πάλι ενεργός χάρη στον Μεντιλίμπαρ, αποτελεί ένα «εργαλείο» για το κέντρο και όπως έχει δείξει είναι έτοιμος για να προσφέρει, από τη στιγμή που θα του ζητηθεί. Ιδιαίτερα στο εκτός έδρας ματς με τη Φερεντσβάρος που ήταν για την Ευρώπη, ο Ιμπόρα μπήκε ως αλλαγή και στο ένα τέταρτο που αγωνίστηκε πραγματοποίησε μία καλή εμφάνιση και επί της ουσίας «κλείδωσε» το κέντρο του Ολυμπιακού.

Και προφανώς όλοι τώρα συνειδητοποιούν γιατί έμεινε στην ομάδα, για να υπάρχει μια εξτρά λύση στη μεσαία γραμμή μετά τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν με την αλλαγή του ρόστερ. Και ο Ιμπόρα όχι μόνο έμεινε, αλλά παίρνει και το χρόνο του…

🔴Sportal Studio Live για το Ολυμπιακός - Μακάμπι Τελ Αβίβ