Ο άνθρωπος - σκιά του Φορτούνη και η φιλότιμη προσπάθεια του Καρβάλιο (vids)

Ελ Αραμπί και Φορτούνης

i

© Intime

Ο άνθρωπος - σκιά του Φορτούνη και η φιλότιμη προσπάθεια του Καρβάλιο (vids)

Γιώργος Περπερίδης 13:30 - 17.07.2023 / Ανανεώθηκε: 13:31 - 17.07.2023

Με την προπόνηση της Δευτέρας (17/07) συνεχίστηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού στην Αυστρία. Κυκλικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης και τακτική για τους «ερυθρόλευκους», που γυμνάστηκαν σε υψηλή ένταση. Μέρος της προπόνησης ο Χουάνγκ και αποφόρτιση, ο άνθρωπος - σκιά του Φορτούνη και ο Καρβάλιο που τα δίνει όλα.

Δύο και σήμερα για την αποστολή του Ολυμπιακού στην Αυστρία. Οι «ερυθρόλευκοι» συμπληρώνουν 12 μέρες παρουσίας στη Μιλς, όπου το πρωί της Δευτέρας (17/07) τους περίμενε μπόλικη δουλειά στο προπονητικό κέντρο που τους φιλοξενεί.

Αρχικά στο γυμναστήριο, όπου οι Ναδάλες - Μουρίκης είχαν ετοιμάσει ένα κυκλικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης. Τόσο του κορμού, όσο και των άκρων. Ο Ισπανός συνεργάτης του Μαρτίνεθ είχε από κοντά τον Κώστα Φορτούνη, εξηγώντας του ακριβώς τον τρόπο που πρέπει να εκτελεί τις ασκήσεις, προκειμένου να αποφύγει άσκοπες καταπονήσεις και να «πιάσει» τις σωστές μυϊκές ομάδες.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού εξάλλου έρχεται από μια δύσκολη περίοδο τα προηγούμενα χρόνια, με σοβαρούς τραυματισμούς και η καλύτερη δυνατή προετοιμασία του σωματικά είναι απαραίτητη ενόψει της νέας σεζόν. Με προφανή στόχο να είναι περισσότερο ανθεκτικός στο χορτάρι αλλά και για να αυξήσει τη διάρκεια της απόδοσης του.

Ο Χουάνγκ έβγαλε το πρώτο μέρος του προγράμματος στο γυμναστήριο και συνέχισε ατομικά, παρέα με τον φυσιοθεραπευτή του Ολυμπιακού, όπως και την Κυριακή (16/07). Ο Νοτιοκορεάτης ακολούθησε πρόγραμμα αποφόρτισης και ενδυνάμωσης του κορμού, σε συνδυασμό με θεραπεία.

Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν στη συνέχεια σε δράση με τη μπάλα. Εκεί τους περίμενε και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, για μια άσκηση σε οριοθετημένα μέτρα σε σχήμα οκταγώνου με τέσσερις εστίες. Μικρός χώρος, δύο ομάδες, τρεις μπαλαντέρ -δύο έξω από το οκτάγωνο και ένας μέσα- με στόχο την κυκλοφορία της μπάλας, την πίεση, την ανάκτηση και την ανάπτυξη με προορισμό το γκολ σε μια από τις διαθέσιμες εστίες.

Σε υψηλή ένταση αυτή η προπονητική μονάδα, με δυνατές μονομαχίες, παρατηρήσεις αλλά και κάμποσα μπράβο από τον Μαρτίνεθ. Ιδιαίτερα ορεξάτος ο Καρβάλιο, που κατά διαστήματα πρέσαρε σαν τρελός ακόμη και... τρεις διαφορετικούς παίκτες στην ίδια φάση! 

Το παλεύει ο Πορτογάλος χαφ, δείχνει πως θέλει να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις του Μαρτίνεθ αναμένονται αργότερα μέσα στον Αύγουστο...