Η πρώτη εκτίμηση για τον τραυματισμό του Κανός στο ματς με τον Άρη

Σέρχι Κανός

i

© Intime

Η πρώτη εκτίμηση για τον τραυματισμό του Κανός στο ματς με τον Άρη

Θάνος Λυμπερόπουλος • 22:32 - 02.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Ο Σέρτζι Κανός τραυματίστηκε στο 42ο λεπτό της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Άρη για την 2η αγωνιστική των playoffs. Η αρχική εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου των Πειραιωτών κάνει λόγο για κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου στο δεξί γόνατο.

Η εικόνα του Σέρχι Κανός να αποχωρεί κλαίγοντας από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Άρη, ήταν σίγουρα ανησυχητική. Ο Ισπανός τραυματίστηκε σε μια ανύποπτη φάση της αναμέτρησης και έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 42ο λεπτό.

Ο Κανός δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του, καθώς είχε καταλάβει την ζημιά. Και η πρώτη εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου των Πειραιώτων θέλει τον Ισπανό να υποφέρει από κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου στο γόνατο του δεξιού ποδιού.

Απογοητευμένος αποχώρησε ο Ισπανός εξτρέμ από την αναμέτρηση, με τους συμπαίκτες του στον πάγκο και το τεχνικό επιτελείο να τον παρηγορούν προσπαθώντας να τον καθησυχάσουν.

Οι ρήξεις πρώτου και δευτέρου βαθμού στον έσω πλάγιο σύνδεσμο του γονάτου απαιτούν ένα χρονικό διάστημα 2 ως 8 εβδομάδων προκειμένου ο αθλητής να αναρρώσει και να επανέλθει στη δράση. Σε περίπτωση ολικής ρήξης η περίοδος αποκατάστασης διαρκεί περισσότερο. 

Προφανώς και ο Κανός θα υποβληθεί σε εξονυχιστικές εξετάσεις τις επόμενες προκειμένου να αποσαφηνιστεί το μέγεθος του τραυματισμού του και το διάστημα της απουσίας του από τους αγωνιστικούς χώρους.