Η ξεχωριστή αναφορά του Ολυμπιακού και ο Ζαρντίμ

Λεονάρντο Ζαρντίμ

i

© Intime

Η ξεχωριστή αναφορά του Ολυμπιακού και ο Ζαρντίμ

Μια επισήμανση με… νόημα από τους «ερυθρόλευκους» στο βιογραφικό του Αντόνιο Κορδόν, που ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντα του το απόγευμα της Πέμπτης (1/6).

Ο Αντόνιο Κορδόν ανέλαβε αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Το απόγευμα της Πέμπτης (1/6), οι «ερυθρόλευκοι» προχώρησαν στην ανακοίνωσή του Ισπανού και παρουσίασαν το ξεχωριστό βιογραφικό του. Αναφορά σε όλες του τις δουλειές, απ΄ όπου κι αν πέρασε. Ένα δυνατό βιογραφικό για τον 59χρονο αθλητικό διευθυντή των Πειραιωτών και με μια ξεχωριστή αναφορά.

Διαβάζουμε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των «ερυθρολεύκων»: «Το 2016 ανέλαβε τη θέση του αθλητικού διευθυντή στη Μονακό, η οποία μετά τη δική του αναδιοργάνωση σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο, με προπονητή τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Γαλλία απέναντι στην πανίσχυρη Παρί Σεν Ζερμέν για πρώτη φορά ύστερα από 17 χρόνια, έφτασε στα ημιτελικά του Champions League και στον τελικό του Λιγκ Καπ Γαλλίας, συνεργαζόμενος με ποδοσφαιριστές όπως οι Εμπαπέ, Μπερνάρντο Σίλβα, Μεντί, Μπακαγιόκο και Φαμπίνιο».

Μια χαοτική διαφορά με... πέντε ισοπαλίες δεν αποτελεί αιτία πανικού για τον Ολυμπιακό
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:05 - 01.06.2023

Μια χαοτική διαφορά με... πέντε ισοπαλίες δεν αποτελεί αιτία πανικού για τον Ολυμπιακό

Ούτε ο πανικός, ούτε η βιασύνη έχουν θέση στην επιλογή προπονητή ή την διαμόρφωση του ρόστερ. Ηρεμία, ευστοχία και σύνεση χρειάζεται, κάτι που ο Ολυμπιακός επιχειρεί ήδη με την πρόσληψη του Κορδόν και τον τρόπο που εναποθέτει στα δικά του έμπειρα χέρια το πλάνο της επόμενης μέρας.

Πουθενά αλλού στην ανακοίνωση των «ερυθρολεύκων», δεν υπήρξε αναφορά σε προπονητή που συνεργάστηκε ο Ισπανός. Μόνο στη Μονακό και στον Ζαρντίμ. Θα μπορούσε αυτό να σημάνει κάτι; Ίσως. Μπορεί και να παραπέμπει, όμως, στο γεγονός ότι ο Πορτογάλος ήταν ένας ακόμη προπονητής που πέρασε από τον Ολυμπιακό και κατάφερε να κάνει μια σημαντική καριέρα. Ο Ζαρντίμ πάντως, ανανέωση συμβολαίου στην Αλ Σαμπάμπ δεν έχει υπογράψει όπως λεγόταν αρχικά. 

Σίγουρα έχει ένα άλλο… συμβόλαιο, αλλά θα εκφράσω μια προσωπική άποψη. Έφυγε ξαφνικά και «άδικα». Τότε μας… ενοχλούσε ότι ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο, με έναν προπονητή που αποχώρησε με 17 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες σε 26 ματς σε όλες τις διοργανώσεις! Όλες οι ήττες, στην Ευρώπη. Αήττητος στην Ελλάδα, αλλά έφυγε. Δεν ξέρω αν θα γίνει κάτι στο μέλλον ενδεχομένως, αλλά νιώθω σαν να χρωστάει κάτι στον Ζαρντίμ η ομάδα. Μια δεύτερη ευκαιρία ενδεχομένως…