Ολυμπιακός: Η Τουρκία είναι η ευκαιρία του Ντόι

Ανδρέας Ντόη

i

©Intime

Ολυμπιακός: Η Τουρκία είναι η ευκαιρία του Ντόι

Σε περίπτωση που τον επιλέξει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τη βασική ενδεκάδα…

Στο πρώτο ματς που έδωσε ο Ολυμπιακός με τη Φενέρμπαχτσε στο Καραϊσκάκη έχασε τον Παναγιώτη Ρέτσο. Αυτό γιατί είδε την κίτρινη κάρτα στο πέναλτι που έκανε και μείωσαν οι Τούρκοι σε 3-1, με αποτέλεσμα να συμπληρώσει και να έχει τώρα να εκτίσει την ποινή μίας αγωνιστικής.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν υπολογίζει στον Έλληνα στόπερ και όπως είπε και ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τους Τούρκους στο Φάληρο, το πρόβλημα δεν είναι ότι θα λείψει ένας παίκτης, αλλά ότι στο κέντρο της άμυνας ο Ολυμπιακός έχει δηλωμένους μόλις τρεις ποδοσφαιριστές. Είναι ο Ρέτσος που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ο Κάρμο και ο Ντόι.

Οπότε η λογική λέει πως ο Ντόι θα είναι αυτός ο οποίος θα πάρει τη θέση του Ρέτσου και θα είναι ο παρτενέρ του Κάρμο. Από την άλλη όμως μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει να αγωνιστεί επί της ουσίας για δύο μήνες. 

Αλλαγή ώρας στο Ολυμπιακός - Προμηθέας λόγω της ρεβάνς με τη Φενέρ στην Πόλη
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

15:39 - 14.04.2024

Αλλαγή ώρας στο Ολυμπιακός - Προμηθέας λόγω της ρεβάνς με τη Φενέρ στην Πόλη

Ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα για την τελευταία αγωνιστική του γ' γύρου της Stoiximan Basket League την προσεχή Πέμπτη (18/4) θα διεξαχθεί στις 17:15 αντί για τις 20:15 που είχε αρχικά οριστεί, όπως έκανε γνωστό ο ΕΣΑΚΕ. Ο λόγος είναι η ρεβάνς των «ερυθρόλευκων» με τη Φενέρμπαχτσε με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa Conference League, που είναι προγραμματισμένη για τις 22:00.

Είχε αγωνιστεί στις 28 Φεβρουαρίου στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό αλλά είχε μπει στο ματς ως αλλαγή για μόλις ένα λεπτό. Το τελευταίο του παιχνίδι ήταν με τη Φερεντσβάρος στο Καραϊσκάκη, όποτε και είχε παίξει για 90 λεπτά και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν νικήσει με 1-0. Από εκεί και πέρα για δύο μήνες έχει μόλις ένα λεπτό με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Αυτό δείχνει πως έχει πάει πίσω στο ροτέισον του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και για αυτό το ματς με τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία είναι η ευκαιρία του Ντόι για να μπορέσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του έμπειρου τεχνικού. Σε περίπτωση, δηλαδή, που θα είναι μέσα στη βασική ενδεκάδα να μπορέσει να πραγματοποιήσει μία καλή εμφάνιση και να καταφέρει να έχει συνέχεια. Έτσι ώστε να έχει περισσότερες συμμετοχές στα ματς που απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν.

Το σενάριο με τον Ιμπόρα

Μπορεί να δήλωσε ο Μεντιλίμπαρ πως ο μόνος που μένει για να αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας είναι ο Ντόι, από τους τρεις που είναι δηλωμένοι στη λίστα της UEFA, αλλά υπάρχει και ένα ακόμη σενάριο. 

Αυτό του Ιμπόρα να παίξει ως στόπερ, κάτι που έχει γίνει κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, όμως από την άλλη υπάρχει και το θέμα της ταχύτητας, γιατί ο Ιμπόρα είναι βαρύ κορμί, όπως το ίδιο ισχύει και για τον Κάρμο. Όπως και να έχει τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στις δύο προπονήσεις που απομένουν.