Mε τι ποινές κινδυνεύει η Μπάτσκα Τόπολα αν αρνηθεί να αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό

Μπάτσκα Τόπολα - Ολυμπιακός

i

© Intime

Mε τι ποινές κινδυνεύει η Μπάτσκα Τόπολα αν αρνηθεί να αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:22 - 13.12.2023 / Ανανεώθηκε: 18:41 - 13.12.2023

Η Μπάτσκα Τόπολα δήλωσε πως δεν έχει σκοπό να αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό, εφόσον δεν γίνουν δεκτοί οι οπαδοί της στο «Γ. Καραϊσκάκης». Μία απόφαση η οποία φυσικά μπορεί να φέρει «βαριές» ποινές από τη UEFA.

Το βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός υποδέχεται στην έδρα του την Μπάτσκα Τόπολα, με στόχο να «κλειδώσει» την πρόκριση στους «32» του Europa Conference League. Στο πλευρό του δεν θα έχει τους φιλάθλους του, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για «λουκέτο» στο «Γ. Καραϊσκάκης». 

Αυτό που παραμένει άγνωστο για την ώρα είναι το αν οι φίλοι της σέρβικης ομάδας θα μπορέσουν να εισέλθουν στο «Γ. Καραϊσκάκης». Από μεριάς της η αντίπαλος των Πειραιωτών, πάντως, δήλωσε με επιστολή προς τη UEFA πως δεν έχει σκοπό να αγωνιστεί, εφόσον οι Αρχές δεν επιτρέψουν την παρουσία των οπαδών της στις κερκίδες. 

Βέβαια αυτή η «μάχη» που θέλει να δώσει η Μπάτσκα Τόπολα μπορεί να της κοστίσει ακριβά, αφού οι ποινές της UEFA είναι εξοντωτικές στην εν λόγω περίπτωση. Σε πρώτο χρόνο, οι Σέρβοι, όπως είναι αναμενόμενο, θα χάσουν τον αγώνα στα χαρτιά και αυτός θα κατοχυρωθεί υπερ του Ολυμπιακού. Αν, δε, το κρίνει, τότε το όργανο «UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body» έχει τη δυνατότητα να αποκλείσει δια βίου την ομάδα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Ολυμπιακός προς κυβέρνηση: «Υπάρχει κάποια εξήγηση για τη στοχοποίηση της ποδοσφαιρικής ομάδας μας και των φιλάθλων μας;»
EUROPA LEAGUE

18:26 - 13.12.2023

Ολυμπιακός προς κυβέρνηση: «Υπάρχει κάποια εξήγηση για τη στοχοποίηση της ποδοσφαιρικής ομάδας μας και των φιλάθλων μας;»

Οργισμένη ανακοίνωση κατά των μέτρων της κυβέρνησης εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία στάθηκε στην απουσία των φιλάθλων στο ματς με την Μπάτσκα Τόπολα.

Παράλληλα, υπάρχει και οικονομικό αντίκτυπο. Αν μία ομάδα αρνηθεί να αγωνιστεί σε ένα παιχνίδι και δεν συντρέχει κάποιος λόγος που δικαιολογεί την πράξη της, τότε η UEFA δεν της προσφέρει τα χρήματα που δικαιούται να εισπράξει από την μέχρι τώρα πορεία της στα ματς της Ευρώπης.