Ο Άρης... χάλασε ξανά το όνειρο του Ολυμπιακού

O Μεντιλίμπαρ και ο Μίτσελ

i

© Intime

Ο Άρης... χάλασε ξανά το όνειρο του Ολυμπιακού

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:14 - 25.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:27 - 25.04.2024

Ισόπαλο ολοκληρώθηκε το παιχνίδι μεταξύ Άρη και Ολυμπιακού, με τις ελπίδες των Πειραιωτών για πρωτάθλημα να ελαχιστοποιούνται. Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο...

Το βράδυ της Τετάρτης (24/4) ανήκε εξ' ολοκλήρου στην ΑΕΚ! Η Ένωση έκανε... περίπατο κόντρα στον Παναθηναϊκό, επικρατώντας στην κατάμεστη «OPAP Arena» με 3-0. Kάπως έτσι, ο σύλλογος του Ματίας Αλμέιδα βρίσκεται μία ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Για να συμβεί αυτό, βέβαια, χρειάστηκε και η βοήθεια της τύχης, η οποία δεν ευνόησε τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Σε πρώτο χρόνο, ο «Δικέφαλος του Βορρά» σταμάτησε στο... μπλόκο της Λαμίας, με την οποία έμεινε ισόπαλος στο «Αθ. Διάκος». Σε δεύτερο, οι Πειραιώτες έμειναν στο 1-1 με τον Άρη και οι ελπίδες τους για την πρώτη θέση της Stoiximan Super League ελαχιστοποιήθηκαν.

Με την ισοπαλία στο «Κλ. Βικελίδης» ο Ολυμπιακός βρίσκεται πλέον στο -7 από την κορυφή και για να φτάσει σε αυτή θα πρέπει να γίνουν «θαύματα». Βεβαίως μαθηματικά δεν έχει τελειώσει τίποτα, παρόλα αυτά οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ θα πρέπει να κάνουν το τέσσερα στα τέσσερα και οι ανταγωνιστές του να χάσουν βαθμούς.

Κάπως έτσι, λοιπόν, ο Άρης «κόβει» τις ελπίδες του Ολυμπιακού όσον αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Πέρυσι οι «κίτρινοι» ήταν εκείνοι που έβαλαν τέλος στα όνειρα των Πειραιωτών για πρωτάθλημα. Αυτό συνέβη στις 2 Απριλίου του 2023.

Η βαθμολογία το πρωί εκείνης της ημέρας έγραφε:


1. Παναθηναϊκός 62
2. ΑΕΚ 60
3. Ολυμπιακός 59
4. ΠΑΟΚ 57

Ο Ολυμπιακός υποδεχόταν τον Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης», έχοντας ως δεδομένη την ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τον Βόλο και τη διαφαινόμενη νίκη της ΑΕΚ - όπως εξελίχθηκε το ματς - στην Τούμπα. Το χρέος του, λοιπόν, ήταν να πάρει τη νίκη κόντρα στους «κίτρινους» και να φτάσει τη διαφορά στο -1 τόσο από την Ένωση όσο και από τους «πράσινους». Μέχρι το 70' αυτή φαινόταν πως θα είναι η εξέλιξη, αφού το σκορ στο Φάληρο ήταν 2-0.

Εντούτοις, ένα γκολ του Ιτούρμπε και ένα του Καμάτσο έφεραν το 2-2 και ο Ολυμπιακός τελικά αποκόμισε μόλις έναν βαθμό αντί για τρεις. Σε συνδυασμό με τη φυγή του Μίτσελ την επόμενη μέρα και την ψυχολογία μετά από εκείνο το παιχνίδι, για πολλούς το πρωτάθλημα χάθηκε στις 2 Απριλίου του 2023.