Ο επιθετικός... πλέι μέικερ Γιόβετιτς

Ο Στεφάν Γιόβετιτς

i

© Intime

Ο επιθετικός... πλέι μέικερ Γιόβετιτς

Διονύσης Βερβελές 23:25 - 22.11.2023 / Ανανεώθηκε: 23:29 - 22.11.2023

Ο Ολυμπιακός θέλει να εκμεταλλευτεί τα στοιχεία που διαθέτει ο Μαυροβούνιος φορ που ανεβαίνει…

Το περασμένο καλοκαίρι όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Στέφαν Γιόβετιτς υπήρχαν κάποιες αμφιβολίες από ορισμένους, αναφορικά με τους τραυματισμούς που έχει βγάλει στην καριέρα του ο έμπειρος φορ. 

Εδώ, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν διαχειριστεί μια χαρά τον παίκτη μέχρι στιγμής και όλα πηγαίνουν όπως πρέπει… Είναι κάτι που ήθελε και ο Μαρτίνεθ, να μην τον βάλει αμέσως στα βαθιά και τον… κάψει. 

Ο 34χρονος επιθετικός των Πειραιωτών παίρνει περισσότερο χρόνο με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ είναι βασικός μέλος της εθνικής Μαυροβουνίου στην οποία φορά και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Πλέον ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ «βλέπει» τον Γιόβετιτς για το αρχικό σχήμα των «ερυθρόλευκων» σε Ελλάδα και Ευρώπη, από τη στιγμή που δείχνει ο παίκτης ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. 

Και είναι και το Κόπα Άφρικα που θα πάει ο Ελ Κααμπί που μετράει στο μυαλό του, δεδομένα. Αυτό, όμως, το οποίο θέλουν να εκμεταλλευτούν στον Ολυμπιακό είναι πέρα από την ικανότητα στην εκτέλεση που έχει ο Γιόβετιτς και τη δημιουργία που βγάζει στο παιχνίδι του. Κάτι το οποίο το αποδεικνύουν οι αριθμοί του, τόσο στα ματς που έχει με τον Ολυμπιακό, όσο όμως και με την Εθνική του ομάδα.

Περισσότερες ασίστ απ' ότι γκολ

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως ο Μαυροβούνιος φορ έχει αυτήν τη στιγμή τη φετινή αγωνιστική περίοδο περισσότερες ασίστ απ' ότι γκολ. Στον Ολυμπιακό έχει παίξει σε 4 ματς της Ευρώπης χωρίς όμως να έχει γκολ ή ασίστ. Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα της Super League έχει αγωνιστεί σε 7 παιχνίδια και έχει 2 γκολ και 2 ασίστ. 

Στην Εθνική ομάδα όμως από την ημέρα που έπιασε Λιμάνι, σε 6 αγώνες και έχει καταφέρει να δώσει 4 ασίστ και να βάλει 3 γκολ! Μάλιστα στα δύο τελευταία ματς που έπαιξε με το Μαυροβούνιο, βασικός και στα δύο ενώ στο ένα έβγαλε όλο το 90λεπτο, στη νίκη με 2-0 επί της Λιθουανίας είχε ένα γκολ και μία ασίστ, ενώ στην ήττα με 3-1 από την Ουγγαρία είχε μία ασίστ. «Φτιάχνει» κόσμο ο Γιόβετιτς και το ίδιο θέλει να συνεχίσει να βλέπει και ο Μαρτίνεθ, με τη φανέλα του Ολυμπιακού.