Ο Μεντιλίμπαρ βλέπει τα θετικά από τις ανατροπές

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ/©Intime

Ο Μεντιλίμπαρ βλέπει τα θετικά από τις ανατροπές

Διονύσης Βερβελές 11:44 - 01.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:44 - 01.03.2024

Το στοιχείο που κρατάει ο Βάσκος προπονητής του Ολυμπιακού…

Μετά από τις συνεχόμενες καλές εμφανίσεις, αλλά και τις κυριαρχικές νίκες που πήρε ο Ολυμπιακός σε Ελλάδα και Ευρώπη με ΟΦΗ, ΠΑΟΚ και Φερεντσβάρος, ήρθαν τα ματς με Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό. Παιχνίδια στα οποία οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη, αλλά αυτό έγινε μετά από ανατροπή στο σκορ.

Τόσο στο Καραϊσκάκη με τους Αρκάδες όσο και στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, ο Ολυμπιακός έφτασε σε σημείο να χάνει με 1-0 στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο μέρος των αναμετρήσεων το γύρισε για να φτάσει στην κατάκτηση της νίκης με 2-1.

Αυτό οφείλεται σε δύο στοιχεία. Από τη μία βγαίνει και η κούραση από τα σερί ματς, γιατί οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ένα μεγάλο ρόστερ αλλά υπάρχουν και οι φορές που οι επιλογές για τον προπονητή είναι περιορισμένες. Από την άλλη όμως υπάρχει και το στοιχείο της έλλειψης συγκέντρωσης στο παιχνίδι μέσα. Κάτι για το οποίο μίλησε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τους αγώνες με Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό.

Τι κρατάει ο Βάσκος

Από την άλλη όμως υπάρχει και το θετικό στοιχείο που κρατάει ο Μεντιλίμπαρ από τα δύο αυτά ματς των «ερυθρόλευκων». Συγκεκριμένα, ο Βάσκος τεχνικός βλέπει ως θετικό την αντίδραση που είχε ο Ολυμπιακός και στις δύο περιπτώσεις που έμεινε πίσω στο σκορ.

Όσο καιρό είναι στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Μεντιλίμπαρ, τα παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό ήταν τα πρώτα στα οποία η ομάδα του Πειραιά έμεινε πίσω στο σκορ. Και στα δύο όμως παιχνίδια οι «ερυθρόλευκοι» μπόρεσαν να αλλάξουν την εις βάρος τους κατάσταση και να πάρουν τη νίκη. Αυτό είναι που κρατάει και ο Μεντιλίμπαρ, το γεγονός πως οι παίκτες του δεν παράτησαν τα ματς, κυνήγησαν το σκορ και κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

Σε καμία όμως περίπτωση δε θέλει να δει ξανά αυτήν την έλλειψη συγκέντρωσης που έφερε και στα παιχνίδια τον αντίπαλο του Ολυμπιακού να παίρνει κεφάλι στο σκορ. Και η αρχή, πρέπει να γίνει από την Κυριακή κιόλας με τον Βόλο…