Στη Βρετανία επιμένουν για Ολυμπιακό και Στιούαρτ – Αποσύρθηκε η Σαουθάμπτον

Ο Ρος Στιούαρτ.

i

©printscreen

Στη Βρετανία επιμένουν για Ολυμπιακό και Στιούαρτ – Αποσύρθηκε η Σαουθάμπτον

Κώστας Τσιακλής 20:39 - 30.07.2023

Ο Σκωτσέζος φορ της Σάντερλαντ Ρος Στιούαρτ επανήλθε στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός αναζητεί επιθετικό κι ένας παλιός γνώριμος επανήλθε στην επικαιρότητα.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να έχει στη λίστα του τον Ρος Στιούαρτ.

Για τον Σκωτσέζο επιθετικό της Σάντερλαντ, ωστόσο, στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι η Ρέιντζερς επίσης παρακολουθεί την περίπτωσή του, ενώ από το παιχνίδι της απόκτησης του Στιούαρτ βγήκε η Σαουθάμπτον.

Στην ιστοσελίδα «Si.com» τονίζεται ότι ο Ολυμπιακός και η Ρέιντζερς είναι οι δύο ομάδες που ενδιαφέρονται για τον Ρος Στιούαρτ της Σάντερλαντ. Ο 27χρονος φορ τα δύο τελευταία χρόνια έχει βάλει 37 γκολ σε 68 συμμετοχές με τον συγκεκριμένο σύλλογο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για τον Στιούαρτ ενδιαφερόταν έντονα και η Σαουθάμπτον, η οποία υποβιβάστηκε στην Τσάμπιονσιπ, αλλά αποσύρθηκε από την υπόθεση. Ο Στιούαρτ την περασμένη σεζόν αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών. Έτσι, έχασε αρκετά παιχνίδια και έκλεισε τη σεζόν με 15 συμμετοχές, 11 γκολ και 3 ασίστ. Την σεζόν 2021-22, αντίθετα, σε 53 αγώνες είχε 26 γκολ και 5 ασίστ.

Ο συγκεκριμένος επιθετικός είχε απασχολήσει τον Ολυμπιακό και τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Τότε αναφερόταν ότι στο παιχνίδι της διεκδίκησης του παίκτη ήταν επίσης η Ρέιντζερς, αλλά και η Σέλτικ με τη Μίντλεσμπρο. Ο Στιούαρτ, ασφαλώς είναι μία πολύ καλή λύση στη γραμμή κρούσης. Αλλά το να πάρεις παίκτη από αγγλικό σύλλογο, δεν είναι και το πιο απλό.

Ο Στιούαρτ γεννήθηκε στις 11/7/96. Έπαιξε στην Ακαδημία των Σεντ Μίρεν, Πάρτικ Θιστλ, Σέλτικ και τελικά μετακόμισε στην Άλμπιον Ρόβερς το 2016. Το 2017 ο Στιούαρτ υπέγραψε στη Σεντ Μίρεν και σκόραρε στο ντεμπούτο του για την ομάδα του Πέισλι σε μια νίκη στο Λιγκ Καπ Σκωτίας εναντίον της Στράνραερ. Στη συνέχεια, ωστόσο, παραχωρήθηκε δανεικός στην Αλόα.

Στις 10 Αυγούστου 2018 υπέγραψε στη Ρος Κάουντι και σημείωσε το πρώτο του γκολ στο Κύπελλο σε μια νίκη εναντίον της Μοντρόουζ. Ολοκλήρωσε την πρώτη του σεζόν στη Ρος Κάουντι με 11 γκολ και κέρδισε την άνοδο με την ομάδα του.

Στις 31 Ιανουαρίου 2021 ο Στιούαρτ εντάχθηκε στη Σάντερλαντ. Σκόραρε στο ντεμπούτο του στη Σάντερλαντ κι ενώ μπήκε ως αλλαγή έναντίον της Άκρινγκτον σε μια εκτός έδρας νίκη με 2-0 στις 17 Μαρτίου 2021. Αργότερα του δόθηκε το παρατσούκλι «Λοχ Νες Ντρογκμπά» από τους υποστηρικτές της Σάντερλαντ, λόγω της καταγωγής του. Στις 21 Μαΐου 2022 πέτυχε το δεύτερο γκολ στον τελικό των πλέι οφ της EFL League One του 2022, καθώς η Σάντερλαντ νίκησε τη Γουίκομπ με 2-0 και κέρδισε την άνοδο στο EFL. Ολοκλήρωσε τη σεζόν ως ο κορυφαίος σκόρερ του πρωταθλήματος με 26 γκολ και αργότερα ψηφίστηκε ως ο παίκτης της χρονιάς από τους οπαδούς της PFA για τη League One.

Ο Στιούαρτ έλαβε την πρώτη του κλήση στην εθνική Σκωτίας τον Μάρτιο του 2022. Έκανε το ντεμπούτο του στις 8 Ιουνίου 2022, ως αλλαγή σε έναν αγώνα του Nations League εναντίον της Αρμενίας.