Οι παίκτες των «αιωνίων» που πέρασαν από τα «μεγάλα σαλόνια» της Ευρώπης
i

©intime

Οι παίκτες των «αιωνίων» που πέρασαν από τα «μεγάλα σαλόνια» της Ευρώπης

Δημήτρης Χούπης 13:28 - 22.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:30 - 22.10.2023

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έρχονται αντιμέτωποι για την όγδοη αγωνιστική της Stoiximan Super League και στο Sportal θυμόμαστε τους παίκτες των δύο ομάδων που έχουν παίξει στα top 5 πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ρχονται αντιμέτωποι στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την όγδοη αγωνιστική της Stoiximan Super League. Στα ρόστερ των δύο ομάδων λοιπόν υπάρχουν αρκετοί παίκτες που είτε είχαν «γεμάτες» χρονιές στα πέντε καλύτερα πρωταθλήματα είτε πέρασαν και δεν ακούμπησαν. 

Από τον Ποντένσε που αγωνίστηκε στη Γουλβς, στον Ιμπόρα που είχε πάρα πολλές συμμετοχές στη La Liga μέχρι τον Μπερνάρ και τον Πέρεθ που αγωνίστηκαν στην Premier League και τη La Liga αντίστοιχα. Πάμε όμως να τους δούμε όμως έναν έναν. 

Ολυμπιακός 

Ο πιο έμπειρος παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Στέφαν Γιόβετιτς, ο οποίος έχει παίξει και στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ο Μαυροβούνιος έχει φορέσει τη φανέλα της Φιορεντίνα, της Μονακό, της Μάντσεστερ Σίτι, της Χέρτα, της Ίντερ και της Σεβίλλη. Ενώ έχει αγωνιστεί και στην Παρτίζαν. 

Ακολουθεί ο Βιθέντε Ιμπόρα, ο οποίος έχει κοντά τις 300 συμμετοχές στη La Liga, έχοντας αγωνιστεί στη Σεβίλλη, στη Βιγιαρεάλ και τη Λεβάντε. Ο Ισπανός μάλιστα με την ομάδα της Ανδαλουσίας έχει κατακτήσει τρία Europa League και ένα με τη Βιγιαρεάλ. Ενώ την ίδια ώρα έχει και αρκετές εμφανίσεις με τη Λέστερ.

O Ντανιέλ Ποντένσε είναι ο επόμενος ο οποίος με τη φανέλα της Γουλβς έχει πάνω από εκατό συμμετοχές και συγκεκριμένα 105. Με τους «Λύκους» μέτρησε 16 γκολ και εννέα ασίστ. Ο Κίνι, ο Μπιανκόν και ο Ελ Αραμπί είναι άλλοι τρεις αρκετά έμπειροι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν παρουσία στην Ισπανία και τη Γαλλία αντίστοιχα. 

Ο δεξιός μπακ των «ερυθρολεύκων» έχει αγωνιστεί στη Γρανάδα και στη Ράγιο, ο Ελ Αραμπί επίσης στη Γρανάδα, ενώ ο Μπιανκόν έχει εμφανίσεις με τη Μονακό και την Τρουά

Ακόμη αρκετοί είναι οι παίκτες οι οποίοι ναι μεν έπαιξαν στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, αλλά δεν κατάφεραν να... ακουμπήσουν. Ο Ρέτσος έχει φορέσει τη φανέλα της Λεβερκούζεν, της Βερόνα, της Σεντ Ετιέν και της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, αλλά σε καμία από αυτές δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει. 

Ακόμα ο Ομάρ Ρίτσαρντς έχει υπάρξει παίκτης της Μπάγερν Μονάχου, αλλά είχε μόλις 17 συμμετοχές. Στη Ρόμα έπαιξαν οι Σολμπάκεν και Καμαρά, αλλά και οι δύο είχαν λίγες εμφανίσεις. Ο Πορόσο την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στην Τρουά έχοντας 23 συμμετοχές με δύο γκολ και μία ασίστ. Ο Γκουστάβο Σκάρπα έχει φορέσει τη φανέλα της Νότιγχαμ, ωστόσο μέτρησε μόλις δέκα συμμετοχές. 

Τέλος ο Φαντιγκά υπήρξε παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν, μετρώντας 57' αγωνιστικά λεπτά στη Ligue 1

Παναθηναϊκός

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, ο πιο έμπειρος παίκτης της ομάδας είναι ο Ρούμπεν Πέρεθ ο οποίος έχει 261 συμμετοχές στη La Liga, με τη φανέλα της Μπέτις, της Γρανάδα, της Λα Κορούνια, της Έλτσε, της Χετάφε και της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ενώ έχει και οχτώ εμφανίσεις στη Serie A με την Τορίνο

Έπειτα είναι ο Φίλιπ Τζούρισιτς, ο οποίος μετράει 169 συμμετοχές στη Serie A με τη φανέλα της Σασσουόλο, της Σαμπντόρια, της Μπενεβέντο. Έχει ακόμη έντεκα συμμετοχές με τη Μάιντς στην Bundesliga και εννέα στην Premier League με τη Σάουθαμπτον

Στη συνέχεια ακολουθεί ένας ακόμα Ισπανός, ο Χουανκάρ ο οποίος μετράει 148 συμμετοχές στη La Liga, ο οποίος έχει αγωνιστεί στη Μάλαγα, τη Σαραγόσα, την Μπέτις και τη Γρανάδα. Ο Γέντβαϊ έχοντας παίξει στην Μπάγερ Λεβερκούζεν και την Άουγκσμπουργκ έχει 109 εμφανίσεις στην Bundesliga, ενώ την ίδια ώρα έχει και δύο συμμετοχές με τη Ρόμα.

Ο Μπερνάρ έχει παίξει μόνο στην Premier League για λογαριασμό της Έβερτον, ωστόσο με τα «ζαχαρωτά» είχε αρκετές εμφανίσεις και συγκεκριμένα 84. Σε αυτές σκόραρε οχτώ γκολ και μοίρασε εφτά ασίστ. Ο Μπρινιόλι έχει παίξει στην Μπενεβέντο, με την οποία μάλιστα έχει πετύχει και γκολ απέναντι στη Μίλαν στις καθυστερήσεις του αγώνα. 

Ο Πάλμερ Μπράουν έχει αρκετές παρουσίας στη Ligue 1 με τη φανέλα της Τρουά. Στην Ιταλία ακόμη έχουν αγωνιστεί οι Μάγκνουσον κα Βιλένα, αλλά ο πρώτος είχε ελάχιστες εμφανίσεις με τη Σπέτσια. Από την άλλη ο Ολλανδός μέσος την περασμένη χρονιά είχε καλή παρουσία με τη Σαλερνιτάνα, ενώ έχει φορέσει και τη φανέλα της Εσπανιόλ

Τέλος Μλαντένοβιτς, Κλέινχεϊσλερ, έχουν παίξει σε Κολωνία και Ντάρμσταντ αντίστοιχα, ενώ ο Σπόραρ και Αϊτόρ έχουν φορέσει τη φανέλα της Βιγιαρεάλ. Ο δεύτερος επίσης έχει παίξει και ένα παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στο Sportal! Live Streaming το pre game του ντέρμπι των «αιωνίων» με όλο το ρεπορτάζ από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Κάντε Εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!