Αυτά είναι τα ευρωπαϊκά ματς που ο Ολυμπιακός νίκησε με 3+ γκολ διαφορά εκτός έδρας

Οι παίκτες του Ολυμπιακού

i

© Intime

Αυτά είναι τα ευρωπαϊκά ματς που ο Ολυμπιακός νίκησε με 3+ γκολ διαφορά εκτός έδρας

Τζιοβάνι Ζάκαρη 13:12 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:12 - 14.03.2024

Ένα «θαύμα» κυνηγά το βράδυ της Πέμπτης (14/3, 22:00) ο Ολυμπιακός, ο οποίος θέλει να ανατρέψει το 1-4 της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Για να το κάνει πρέπει να νικήσει με τουλάχιστον τρία γκολ διαφορά, κάτι που έχει κάνει επτά φορές στην ιστορία του σε εκτός έδρας ματς.

Στη Σερβία βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος θέλει να κάνει το δικό του «θαύμα» - μετά το 4-1 του πρώτου αγώνα - και να προκριθεί στους «8» τους Europa Conference League. Για να το πετύχει αυτό, πρέπει να νικήσει με τουλάχιστον τρία γκολ τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, για να βρεθεί έστω στην παράταση.

Το παρελθόν των Πειραιωτών περιλαμβάνει επτά αναμετρήσεις, στις οποίες εκείνοι επικράτησαν του αντιπάλου τους με 3+ γκολ, μακριά από το γήπεδό τους. Η πρώτη είχε έρθει πολλά χρόνια πριν και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 1996, όταν ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ουνιόν Λουξεμβούργου με 3-0. Tόσο στο πρώτο ματς όσο και στο δεύτερο το σκορ ήταν ίδιο και οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την πρόκριση με συνολικό σκορ 6-0.

Το επόμενο παιχνίδι ήταν και εκείνο που περιλάμβανε ολική ανατροπή. Συγκεκριμένα, το 1992 ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Τσερνομόρετς στο γήπεδό του με 1-0, εντούτοις έχοντας ένα άνετο βράδυ στην Ουκρανία πήρε τη νίκη με 3-0 και πέρασε στην επόμενη φάση. Το τρίτο παιχνίδι στη σειρά ήρθε πολλά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα τη σεζόν 2010-11.

Τότε, ο σύλλογος του Πειραιά ταξίδεψε στην Αλβανία και αντιμετώπισε την Μπέσα, της οποίας και επικράτησε με 5-0. Στη ρεβανς ο Ολυμπιακός νίκησε με 6-1 και προκρίθηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Το αξιοσημείωτο είναι πως εκεί αποκλείστηκε από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, την οποία αντιμετωπίζει το βράδυ της Πέμπτης (14/3), στην έδρα της Μπάτσκα Τόπολα.

Ακολούθησε ένα μαγευτικό βράδυ στο Βέλγιο, εκεί όπου με την υπογραφή του Μήτρογλου ήρθε η άνετη νίκη κόντρα στην Άντερλεχτ. Ο Έλληνας φορ πρόσφερε με χατ-τρικ στην ομάδα του ένα εύκολο τρίποντο, το οποίο τη βοήθησε εν τέλει να προκριθεί στους «16» του UEFA Champions League. Εκεί έφτασε μία ανάσα από το να αποκλείσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία τελικά τον «λύγισε» στο «Ολντ Τράφορντ».

Επόμενο ματς εκείνο κόντρα στην Οσμάλισνπορ, εκεί όπου ο Ολυμπιακός «άλωσε» την έδρα του τουρκικού συλλόγου. Οι Πειραιώτες πανηγύρισαν την πρόκριση παρά το 0-0 του πρώτου αγώνα, αφού στο γήπεδο της γειτονικής χώρας επικράτησε με 3-0. Στην Τουρκία ήρθε και πάλι η τελευταία «τριάρα» του κλαμπ, όταν τη σεζόν 2021-22 ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 της Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, για το ματς των ομίλων του UEFA Europa League.