Χαμός στην Τσουκαρίτσκι – Νέος τεχνικός στην πιθανή αντίπαλο του Ολυμπιακού ο Ιγκόρ Μάτιτς

Ολυμπιακός

i

Ολυμπιακός/ ©Intime

Χαμός στην Τσουκαρίτσκι – Νέος τεχνικός στην πιθανή αντίπαλο του Ολυμπιακού ο Ιγκόρ Μάτιτς

Κώστας Τσιακλής 18:13 - 15.08.2023 / Ανανεώθηκε: 20:43 - 24.08.2023

Η Τσουκαρίτσκι, η οποία θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού, αν οι Πειραιώτες περάσουν τη Γκενκ, άλλαξε τεχνικό. Τη θέση του Κερκέζ πήρε ο Ιγκόρ Μάτιτς.

Η ισοπαλία 2-2 εντός έδρας με τη Γιαβόρ το περασμένο Σάββατο φαίνεται ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Η σερβική Τσουκαρίτσκι θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στα playoffs του Europa League αν οι Πειραιώτες περάσουν τη Γκενκ. Όλα δείχνουν ότι υπήρχαν θέματα στην ομάδα και προέκυψε αλλαγή προπονητή. Ο Ντούσαν Κερκέζ αποτελεί παρελθόν και τη θέση του πήρε ο παλαίμαχος άσος του συλλόγου, ο 42χρονος Ιγκόρ Μάτιτς.

Μία ώρα μετά το διαζύγιο με τον Κερκέζ, λοιπόν, η Τσουκαρίτσκι ανακοίνωσε ότι ο αντικαταστάτης του θα είναι ο Ιγκόρ Μάτιτς.

Ο τελευταίος ήταν επί σειρά ετών αρχηγός της ομάδας, μετέπειτα διευθυντής της Ακαδημίας του συλλόγου του Βελιγραδίου και πλέον επιστρέφει σε ένα νέο, άγνωστο μέχρι στιγμής πόστο, αφού δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να ηγηθεί της πρώτης ομάδας.

Ο Μάτιτς έπαιξε για την Τσουκαρίτσκι το διάστημα 2012-2017, οδηγώντας τη γενιά που έφερε στον σύλλογο το μοναδικό του τρόπαιο Κυπέλλου Σερβίας το 2015. Ο Μάτιτς έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα ακριβώς το 2017, όπου σύντομα ανέλαβε τη θέση του διευθυντή της Ακαδημίας και από τον Μάρτιο του 2021 ήταν συντονιστής της ομάδας προπονητών της Ομοσπονδίας της Σερβίας. Η παρουσίασή του θα γίνει την Τετάρτη από τις 14:30 στο γήπεδο της Μπανόβο Μπρντο.

Σε ό,τι αφορά τον Κερκέζ σε γραπτή δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας ανέφερε: «Είχα συνάντηση με τους ιθύνοντες του συλλόγου, μίλησα και με τον πρόεδρο, σε αυτό το σημείο ήταν η καλύτερη λύση. Πραγματικά πέρασα ένα χρόνο και μερικές υπέροχες μέρες εδώ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Ομπράντοβιτς, τους διευθυντές Σέβιτς, Γκρκίνιτς, Πέτκοβιτς, όλους τους άλλους ανθρώπους που εργάζονται στη διοίκηση και γενικότερα στον σύλλογο και φυσικά τους παίκτες για μια όμορφη χρονιά.

Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που ήρθαν να δουν και να επευφημήσουν την Τσουκαρίτσκι. Είμαι υπερήφανος για ό,τι έχουμε κάνει, παραμένουμε φίλοι για μια ζωή κι αυτός ο σύλλογος θα έχει πάντα έναν μεγάλο οπαδό μέσα μου.

Τέτοια πράγματα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Εύχομαι ολόψυχα καλή τύχη στον σύλλογο στο υπόλοιπο της σεζόν, στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Η ομάδα κι αυτοί οι παίκτες το αξίζουν. Προχωράμε, επαναλαμβάνω, σαν φίλοι. Ποτέ δεν ξέρεις, ίσως καταφέρω να επιστρέψω εδώ κάποια μέρα».