Το άλλο άκρο ο Ολυμπιακός με τον Μαντί Καμαρά

Μαντί Καμαρά

i

©intime

Το άλλο άκρο ο Ολυμπιακός με τον Μαντί Καμαρά

Διονύσης Βερβελές 12:14 - 15.08.2023 / Ανανεώθηκε: 12:14 - 15.08.2023

Από τα τερτίπια του Χουάνγκ, στην… άλλη διάσταση του μέσου από τη Γουινέα

Δεν είναι ψέμα πως ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξαφνιάστηκε με την εξέλιξη στο θέμα του Χουάνγκ. Περίμενε τον Κορεάτη και στο τέλος, τον άκουσε να του λέει πως δεν θέλει να μείνει στην ομάδα. Λίγες ώρες νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου αναφερόταν σε αυτόν, αν και τα πρώτα μηνύματα είχαν έρθει από την Αυστρία.

Το ευχάριστο πάντως για τον Ισπανό προπονητή του Ολυμπιακού, είναι πως έχει και το… άλλο άκρο. Το αντίθετο παράδειγμα, με τον Μαντί Καμαρά. Ο μέσος από τη Γουινέα, η αλήθεια είναι πως δεν έδειχνε ζεστός στην προοπτική να φορέσει ξανά τη φανέλα του Ολυμπιακού. Και σε δηλώσεις του πριν λήξει η περσινή σεζόν, τόνιζε πως προτεραιότητά του είναι να παραμείνει στο Καμπιονάτο.

Ενδεχομένως να μην έχει αλλάξει αυτή του η επιθυμία. Το θέμα, όμως, είναι αλλού. Ο Καμαρά, ήρθε στην Ελλάδα, μπήκε στις προπονήσεις. Ταλαιπωρούταν από ένα μυϊκό τραυματισμό, αλλά δεν είπε ψέματα. Και μιλώντας με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και τον Μαρτίνεθ, έδειξε πρόθυμος να βοηθήσει. Το στοίχημα ήταν μεγάλο, γιατί ναι, είχε αποκτηθεί ο Ιμπόρα, αλλά ο Χουάνγκ δεν...

Ο Μαντί Καμαρά, όχι μόνο αγωνίστηκε κόντρα στη Γκενκ στο Καραϊσκάκη, αλλά ήταν και από τους καλύτερους του Ολυμπιακού, μαζί με τον Ρέτσο και τον Φρέιρε. Ο αμυντικός μέσος των «ερυθρολεύκων» έδωσε άλλη διάσταση στη μεσαία γραμμή που είχε πίεση, μπήκε σε πολλές μονομαχίες και κάπως ανάλογο αναμένεται το σκηνικό και το βράδυ της Πέμπτης στο Βέλγιο, στη ρεβάνς του 1-0.

Ο Καμαρά θα ενισχύσει κι εκεί την προσπάθεια του Ολυμπιακού. Βοηθά την ομάδα, τον νέο προπονητή, σίγουρα πολλοί είναι αυτοί που θα επιθυμούσαν την παραμονή του εδώ και τη νέα σεζόν. Αυτό, όμως, είναι έτσι κι αλλιώς ένα θέμα που θα ξεκαθαριστεί στα τέλη Αυγούστου, όπως και άλλα. Από τα πόδια του Καμαρά, όμως, σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον, κρίνεται το ευρωπαϊκό μέλλον των Πειραιωτών…