Άλλη η δουλειά του Μαρτίνεθ, άλλη του Κορδόν…

Μαρτίνεθ και Κορδόν

i

© Intime

Άλλη η δουλειά του Μαρτίνεθ, άλλη του Κορδόν…

Αυτή η εβδομάδα, δεδομένα έχει άλλες προτεραιότητες.

Ο Ολυμπιακός έχει αρκετά ανοιχτά κεφάλαια και στόχος είναι να κλείσει κάποια, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μπορεί. Οι Έζε και Ορτέγα, είναι οι προτεραιότητες των «ερυθρολεύκων» στο μεταγραφικό μέτωπο, γιατί φαίνονται οι πιο δύσκολες περιπτώσεις. Στον Ολυμπιακό τις προηγούμενες ημέρες δεν έδειχναν ανησυχία και όσον αφορά στην Βελέζ, προφανώς ψάχνει να εισπράξει κάτι περισσότερο. 

Δεν είναι παράλογο αυτό, έτσι είναι στις μεταγραφές. Στόχος, όμως, του Κορδόν, είναι να κλείσουν άμεσα αυτά τα κεφάλαια των δύο Αργεντίνων, που προκρίθηκαν από μία μεγάλη λίστα του αθλητικού διευθυντή των Πειραιωτών, γιατί ταιριάζουν και στο μοντέλο που θέλει να φτιάξει.

Από εκεί και πέρα, Σκάρπα και Μπρνιτς θα έχουν εξέλιξη το επόμενο 48ωρο, με τον Βραζιλιάνο να θεωρείται «κλεισμένος» και τον Κροάτη, προ των πυλών σύμφωνα με όσα μεταδίδουν και οι Σλοβένοι.

Την ίδια ώρα, όμως, η δουλειά του Ντιέγκο Μαρτίνεθ είναι άλλη. Την Πέμπτη το βράδυ στο Βέλγιο ο Ολυμπιακός δίνει ένα ματς που πρέπει να εξασφαλίσει την πρόκριση, με βάση το 1-0 στο Καραϊσκάκη με το γκολ του Κώστα Φορτούνη στα 23 δευτερόλεπτα. Ο Ισπανός τεχνικός, έχει το μυαλό του στο ματς του Βελγίου, στην τακτική, διαβάζοντας και αρκετές στιγμές από το πρώτο ματς. 

Ειδικά προς το τέλος του αγώνα η ομάδα πιέστηκε, ήταν λογικό σε ένα βαθμό. Θα ήθελε, όμως, να δει τον Ολυμπιακό να κρατά περισσότερο μπάλα στο Βέλγιο, για να μη δώσει εύκολα κατοχές στην Γκενκ και δεδομένα, δεχθεί έτσι και μεγαλύτερη πίεση.

Ο Κορδόν μπορεί να «τρέχει» το κομμάτι των μεταγραφών και να έχει πολλή δουλειά μπροστά του τις επόμενες ώρες, ο Μαρτίνεθ ωστόσο έχει τη δουλειά μέσα στο γήπεδο και χτίζοντας την ομάδα που θα κληθεί να πάρει την πρόκριση. Στον Ολυμπιακό αρκεί εκτός της νίκης και η ισοπαλία, λύσεις έχει και θα είναι έκπληξη αν αλλάξουν κατά πολύ τα δεδομένα σε σύγκριση με το πρώτο ματς. Ένα πρόσωπο, όμως, μπορεί να αλλάξει στα χαφ, είναι στο μυαλό του…