Πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα ο Σκάρπα!

Γκουστάβο Σκάρπα

i

© photo by Quality Sport Images / Getty Images / Ideal Images

Πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα ο Σκάρπα!

Διονύσης Βερβελές 23:49 - 13.08.2023 / Ανανεώθηκε: 23:51 - 13.08.2023

Ο Βραζιλιάνος έρχεται με καθυστέρηση ενός χρόνου και είναι από τις καλύτερες μεταγραφές του Ολυμπιακού! Ο Διονύσης Βερβελές σχολιάζει…

Πολλές φορές στις μεταγραφές, όταν έχεις κάτι… κοντά σου, είναι προτιμότερο να το επιλέξεις, από το να… τρέχεις στο αβέβαιο. Ειδικά όταν υπάρχει η πίεση του χρόνου, όπως τώρα. Ο Ολυμπιακός χρήζει βελτίωσης, να προσθέσει ποιότητα, δημιουργία, παίκτες που με την μπάλα θα μπορούν να δώσουν το κάτι άλλο. Και σε αυτό τον άξονα, έρχεται η προσθήκη του Γκουστάβο Σκάρπα.

Φυσικά και δεν θα περίμενα κάτι διαφορετικό από τους… γνωστούς αγνώστους. Άρχισε η απαξίωση ενός ποδοσφαιριστή για τον οποίο πάντως, έλεγε τα καλύτερα ένας άνθρωπος που δείχνει την αξία του και αναφέρομαι στον Άμπελ Φερέιρα, τον πρώην τεχνικό του ΠΑΟΚ και νυν της Παλμέιρας.

Δεν είναι ψέμα πως ο Πορτογάλος κόουτς, ίσως επηρέασε την τότε μετακίνηση του Σκάρπα στην Ελλάδα. Δεν του είχε πει και τα καλύτερα για το ελληνικό πρωτάθλημα, μπροστά υπήρχε η προοπτική της Premier League και το δέλεαρ ήταν μεγάλο. Έτσι και προτίμησε την Νότιγχαμ πέρσι, όταν όλοι μας πιστεύαμε ότι θα έρθει στην Ελλάδα. Θυμίζω πως και ένας εκ των μάνατζέρ του τότε, ανέβαζε story στο Instagram με προορισμό την Ελλάδα…

Ο Σκάρπα για το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολυτέλεια. Και μπορεί να έρχεται από τη Νότιγχαμ και η κίνηση να μοιάζει… εύκολη, αλλά για μένα ίσως είναι η καλύτερη μεταγραφή που θα μπορούσε να κάνει ο Ολυμπιακός, ειδικά αυτή τη στιγμή.

Τον παίκτη τον είχα παρακολουθήσει πολύ επί Παλμέιρας, όταν ακουγόταν τότε για τον Ολυμπιακό. Έχει τεράστια ποιότητα και πράγματα που η ομάδα του Μαρτίνεθ θα τα χρειαστεί. Μπορεί να δημιουργήσει, μπορεί να εκτελέσει, όρεξη να έχει και διάθεση, εδώ μπορεί να λατρευτεί.

Πόση και πόση ειρωνεία δεν εισπράξαμε άλλωστε από τον κόσμο γι’ αυτόν; «Διονύση έρχεται ο Σκάρπα;», «Ακόμα ο Σκάρπα;», «Ωραίος ο Σκάρπα…», όταν ο Βραζιλιάνος πήγαινε στην Νότιγχαμ και όχι στον Ολυμπιακό. Ακόμη και πριν λίγο διάστημα, κάποιοι στα social media έδειχναν να το… διασκεδάζουν, αλλά αυτή τη φορά, φαίνεται πως θα γίνει πραγματικότητα.

Πάμε τώρα σε κάτι άλλο… Διαβάζω σχόλια και άρθρα, ναι, άρθρα, ότι ο Σκάρπα θα είναι λέει αργός για το ελληνικό πρωτάθλημα. Μάλιστα! Να χαρώ εγώ τους… γρήγορους που έχουν δει τα μάτια μας σε πολλές ομάδες. Είναι ξεκάθαρο πως ορισμένοι, θέλουν να κάνουν μόνο προπαγάνδα, πως θέλουν να τα παρουσιάζουν μαύρα.

Ο Ολυμπιακός τέτοιον παίκτη, σε αυτό το χρονικό σημείο, δεν θα μπορούσε να βρει. Όποιος είδε τον Σκάρπα να παίζει, όσο έπαιξε, με τη Νότιγχαμ στην Premier League, κατάλαβε γιατί πολύ δύσκολα θα μπορούσε να «δέσει» εκεί. Με την ομάδα στο μισό γήπεδο… Ο Σκάρπα είναι παίκτης για ομάδα που έχει την κατοχή της μπάλας, που θέλει πολλές επαφές με αυτή την ώρα του ματς για να κάνει αυτά που μπορεί. Και τα έχει δείξει και θα τα δείξει και εδώ… Κίνητρα υπάρχουν.

Το αστείρευτο ταλέντο του Σκάρπα, η δύσκολη προσαρμογή στην Αγγλία και η... απάτη που του κόστισε μία περιουσία!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:40 - 13.08.2023

Το αστείρευτο ταλέντο του Σκάρπα, η δύσκολη προσαρμογή στην Αγγλία και η... απάτη που του κόστισε μία περιουσία!

Η θητεία του Σκάρπα στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Premier League με τη φανέλα της Νότιγχαμ δεν πήγε όπως θα περίμενε ο ίδιος, ενώ επίσης μία οικονομική απάτη με κρυπτονομίσματα του έκανε ακόμη πιο δύσκολο το... έργο στο Νησί.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να συνεχίσει στην Ευρώπη, θέλει να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Μαρτίνεθ τους ποδοσφαιριστές που ξέρουν μπάλα τους εκτιμά και γουστάρει να δουλεύει μαζί τους. Αυτό θα κάνει και με τον Σκάρπα, που μπορεί να αποτελέσει έναν παίκτη καταλύτη στον Ολυμπιακό της σεζόν 2023-24.