Σε άλλο γήπεδο θα υποδεχτεί τον νικητή του Ολυμπιακός-Γκενκ η Τσουκαρίτσκι
i

©prinscreen

Σε άλλο γήπεδο θα υποδεχτεί τον νικητή του Ολυμπιακός-Γκενκ η Τσουκαρίτσκι

Sportal newsroom 17:45 - 11.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:45 - 11.08.2023

Το γήπεδο της Τσουκαρίτσκι δεν πληροί τις προϋποθέσεις της UEFA, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να μετακομίσει σε άλλη έδρα, για να φιλοξενήσει τον αντίπαλο που θα προκύψει ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Γκενκ για τα playoffs του Europa League.

Όπως αναφέρουν τα μέσα από τη Σερβία, η Τσουκαρίτσκι θα ταξιδέψει 230 χιλιόμετρα μακριά από τη φυσική της έδρα, για να αγωνιστεί στο «Dubosica Stadium», στη Ντουμπόσιτσα. Ο λόγος είναι ξεκάθαρος και έχει να κάνει με το γεγονός, ότι η σημερινή της έδρα, δεν πληροι τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει αγώνες της UEFA.

Πρόκειται για ένα νεόχτιστο γήπεδο, χωρητικότητας 8.136 θεατών και θα αποτελεί την έδρα της τοπικής ομάδας, που θα αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Σερβίας. Η ενημέρωση που υπάρχει, μάλιστα αναφέρει ότι στο ίδιο γήπεδο, δύναται να αγωνιστεί και η Εθνική ομάδα.

Στις 14 Αυγούστου μάλιστα, θα διεξαχθεί δοκιμαστικός αγώνας, προκειμένου να «τεσταριστεί» η τεχνολογία του VAR, ενώ πέντε μέρες αργότερα, θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας της Ντουμπόσιτσα. Την Παρασκευή 11/8, υπήρξε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Σέρβικης ομάδας και της UEFA, για την διευθέτηση των τελευταίων εκκρεμοτήτων ενόψει των αγώνων που ακολουθούν.

Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν και οι σχετικές δηλώσεις του τεχνικού διευθυντή των Σέρβων: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την πόλη του Λέσκοβατς και τους ανθρώπους του γηπέδου που μας έκαναν να αισθανθούμε σαν στο σπίτι μας. Είμαι σίγουρος ότι η ατμόσφαιρα εδώ θα είναι φανταστική όταν η Τσουκαρίτσκι θα παίξει τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια. Δεν υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι τα πρώτα παιχνίδια, οπότε θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζονται».