«Ποια Premier League; Ολυμπιακός!»

O Nέλσον Αμπέι

«Ποια Premier League; Ολυμπιακός!»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:51 - 19.01.2024 / Ανανεώθηκε: 13:31 - 20.01.2024

Τον 20χρονο στόπερ, Νέλσον Αμπέι, φημολογείται πως έκλεισε ο Ολυμπιακός, με τον παίκτη να απορρίπτει την πρόταση της Λούτον.

Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να κλείσει τη μία εκκρεμότητα μετά την άλλη, με πρώτη εκείνη των Τσικίνιο και Όρτα. Οι δύο παίκτες αναμένονται στην Ελλάδα την Παρασκευή, προκειμένου να υπογράψουν, να ανακοινωθούν και να πιάσουν άμεσα δουλειά. 

Στις εκκρεμότητες, λοιπόν, υπάρχει και το κομμάτι των στόπερ, με τους Πειραιώτες να προσπαθούν να ενισχύσουν την αμυντική τους γραμμή. Ένα νέο όνομα, λοιπόν, έρχεται να προστεθεί στο προσκήνιο, με τον νεαρό Νέλσον Αμπέι να φημολογείται πως έρχεται στην Ελλάδα. 

Αναλυτικά, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος της «Guardian», Γουίλ Ανγουιν, ο νεαρός αμυντικός ετοιμάζει βαλίτσες για Πειραιά, καθώς συμφώνησε σε όλα με τους «ερυθρόλευκους». Τη φετινή χρονιά ο Αμπέι έχει αγωνιστεί σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας του. 

Ειδικότερα, ο ίδιος έχει παίξει σε 22 αγώνες πρωταθλήματος, 2 EFL Trophy, 1 FA Cup και 1 EFL Cup. O ίδιος αποτελεί γέννημα θρέμμα δημιούργημα της Ρέντινγκ, αφού ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της. Τον περασμένο Ιούλιο πήρε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και πλέον αποτελεί βασικό «γρανάζι» της ομάδας. 

Μάλιστα, το ταλέντο του προσέλκυσε βλέμματα και από την Premier League, την οποία όμως και απέρριψε. Σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ, ο Αμπέι δέχθηκε πρόταση από τη Λούτον, ωστόσο ο ίδιος προτίμησε την περίπτωση του Ολυμπιακού