Τα τετ α τετ με τον Ρέτσο και η οδηγία

Παναγιώτης Ρέτσος

i

©Intime

Τα τετ α τετ με τον Ρέτσο και η οδηγία

Η μεγάλη βαρύτητα που δίνει ο Κάρλος Καρβαλιάλ στην άμυνα του Ολυμπιακού και τι θέλει από τον Έλληνα στόπερ.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού ο Κάρλος Καρβαλιάλ αυτό που τόνισε στους ποδοσφαιριστές του ήταν τα λάθη που γίνονται στην άμυνα. Είδε πολλά ματς των «ερυθρόλευκων» ο Πορτογάλος τεχνικός και ανέλυσε τα πάντα. 

Έχει εστιάσει στο αμυντικό κομμάτι και όχι μόνο στους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην πίσω ζώνη, αλλά στη γενικότερη λειτουργία της ομάδας σε αυτόν τον τομέα. Θεωρεί ότι δε βοηθούν όλες οι γραμμές όπως θα έπρεπε στην άμυνα και αυτό είναι που δημιουργούσε θέμα στον Ολυμπιακό στα ματς που έχει δώσει σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

Τα έχει πει και στις πρώτες του ομιλίες στους παίκτες του, στις πρώτες του προπονήσεις με την ομάδα. Πως θα πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορά όλοι τους στην άμυνα, έτσι ώστε να μπορεί ο Ολυμπιακός να λειτουργεί καλύτερα και να κρατάει πίσω το μηδέν.

Οι συμβουλές και η πίστη στον Ρέτσο

Επί της ουσίας ο «καθαρός» κεντρικός αμυντικός που έχει αυτήν τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος. Φρέιρε, Πορόζο είναι τραυματίες για το ματς με την Μπάτσκα Τόπολα και ο Μπιανκόν δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Μένει ο Ντόη και ο Ιμπόρα που είδαμε με τον Μαρτίνεθ, να παίζει στο Βόλο, αλλά και στη Γερμανία με την Φράιμπουργκ. 

Τον Ρέτσο ο Κάρλος Καρβαλιάλ τον πιστεύει, έχει δει τη βελτίωση που έχει δείξει στα φετινά ματς του Ολυμπιακού και θεωρεί πως έχει να δώσει πολλά ακόμη στην ομάδα. Για αυτό και τις τελευταίες ημέρες ο Πορτογάλος τεχνικός μαζί με τους συνεργάτες του έχουν αναλάβει προσωπικά τον Ρέτσο.

Του μιλάνε συνέχεια κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, όχι σε ύφος παρατηρήσεων, αλλά και συμβουλών. Δεν ήταν λίγες οι φορές τις ημέρες αυτές που οι προπονητές στο Ρέντη μίλησαν προσωπικά στον Ρέτσο, έτσι ώστε να του δώσουν κάποια στοιχεία παραπάνω ενόψει της συνέχειας. Και αυτό που θέλει ο Καρβαλιάλ, είναι την αμυντική γραμμή στην ευθεία και όχι ένας… εδώ κι ένας… εκεί.

🔴Sportal Euroleague Show με Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός και τις μάχες του Big 4 στην Ευρώπη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!