Τα χρήματα που εξασφάλισε ο Ολυμπιακός από το Europa League - Μέχρι τι ποσό μπορεί να φτάσει;

O Αγιούμπ Ελ Κααμπί

i

© Intime

Τα χρήματα που εξασφάλισε ο Ολυμπιακός από το Europa League - Μέχρι τι ποσό μπορεί να φτάσει;

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:37 - 15.12.2023

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το ταξίδι του στο Europa League, βάζοντας πλέον στόχο μία καλή πορεία στο Conference League. Τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του στην Ευρώπη, πάντως του πρόσφεραν ένα μεγάλο ποσό για τα ταμεία του.

Πάρτι κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα έκανε ο Ολυμπιακός (5-2), επιστρέφοντας με αντίδραση στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Με αυτό τον τρίποντο οι Πειραιώτες εξασφάλισαν την τρίτη θέση στον όμιλό τους, η οποία τους πρόσφερε ένα εισιτήριο για τα playoffs του UEFA Europa League

Εκτός αυτού, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» θα αποκομίσουν και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στα ταμεία τους. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής έχει εξασφαλίσει περίπου 9 εκατ. ευρώ από την πορεία τους στο Europa League.

 Ειδικότερα, με τη συμμετοχή στον τρίτο προκριματικό γύρο κέρδισε 100.000 ευρώ, ενώ με την πρόκριση στους ομίλους του Europa League πρόσθεσε επιπλέον 3.630.000 ευρώ. Με τις δύο νίκες και τη μία ισοπαλία πήρε επιπροσθέτως 1.470.000 ευρώ, ενώ η συμμετοχή στα playoffs του Conference League πριμοδοτείται επιπλέον με 300.000 ευρώ.

Επίσης, η έβδομη θέση που έχει στη δεκαετή κατάταξη της UEFA του πρόσφερε 3.432.000 ευρώ και υπολογίζεται πως θα λάβει ένα market pool της τάξης του 1 εκατ. ευρώ (ποσό που ακόμη δεν έχει «κλειδώσει»).

Ολυμπιακός πάει να πει Φλεβάρης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις
CONFERENCE LEAGUE

16:20 - 15.12.2023

Ολυμπιακός πάει να πει Φλεβάρης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Για άλλη μία χρονιά ο Ολυμπιακός συνεχίζει στην Ευρώπη και τον Φεβρουάριο, καταφέρνοντας έτσι κάτι που δεν έχει πετύχει καμία άλλη ελληνική ομάδα, αφού τα τελευταία 16 χρόνια έχει 13 προκρίσεις σε νοκ άουτ φάση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της UEFA.

Συνολικά, λοιπόν, μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 8.932.000 ευρώ και σε αυτό το ποσό μπορούν να προστεθούν χρήματα από το Europa Conference League. Αν ο Ολυμπιακός προκριθεί στους «16» θα πάρει 600.000 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο πριμ για τα προημιτελικά είναι 1 εκατ. ευρώ, στα ημιτελικά 1 εκατ. και στον τελικό 3 εκατ. ευρώ, με την κατάκτηση του τίτλου να προσφέρει επιπλέον 2 εκατ. ευρώ.