Το 75% στις μεταγραφές και η συνέχεια…

Αντόνιο Κορδόν

i

© Intime

Το 75% στις μεταγραφές και η συνέχεια…

Το πλάνο αυτής της εβδομάδας και η συνέχεια για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ολυμπιακός είχε ένα ξεκάθαρο πλάνο ως την Παρασκευή. Όσον αφορά στο αγωνιστικό, να αποκλείσει την Γκενκ και να συνεχίσει στα πλέι οφ του Europa League. Τα κατάφερε, τώρα καλείται να αντιμετωπίσει την Τσουκαρίτσκι, είναι το φαβορί, αλλά σίγουρα θα χρειαστεί μια σοβαρή προσπάθεια από την ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Από εκεί και πέρα, στόχος ήταν ως την Παρασκευή να κλείσει τέσσερις μεταγραφές. Στην Ελλάδα ήρθαν και υπέγραψαν, οι Γκουστάβο Σκάρπα, Ιβάν Μπρίνιτς και Σαντιάγκο Έσε. Ο τέταρτος που απομένει, είναι ο Φρανσίσκο Ορτέγα. Το 75% του πλάνου των «ερυθρολεύκων» και των Κορδόν, Μαρτίνεθ, υλοποιήθηκε και απομένει ο Αργεντίνος αριστερός μπακ, για τον οποίο θα προσπαθήσουν να το κλείσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο το θέμα.

Τα πράγματα πήγαν καλά για τον Ολυμπιακό, από τη στιγμή που ήρθε η πρόκριση. Μπήκαν στη λίστα άλλωστε οι Σκάρπα, Μπρίνιτς, θα μπει και ο Έσε και άλλος ένας. 

Εκεί έχει πέσει όλο το βάρος, με την Βελέζ να κάνει τα… δικά της, εξαντλώντας κάθε πιθανότητα να εισπράξει κάτι περισσότερο. Κλασσικά παιχνίδια, ειδικά όταν γνωρίζουν πως «καίγεσαι» για αριστερό μπακ. Ο Ολυμπιακός έχει και άλλες λύσεις, αλλά θα αποτελούσε μια μεγάλη έκπληξη αυτή τη στιγμή, αν έφευγε από την περίπτωση του Ορτέγα για να στραφεί σε κάποιον άλλον.

Το πλάνο πάντως, εξελίσσεται καλά και θα έχει και συνέχεια. Κι αυτό γιατί ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος να προχωρήσει και σε άλλες κινήσεις. Θέλει οπωσδήποτε σέντερ φορ, θέλει και έναν ακόμη εξτρέμ. Είναι δεδομένο πως θα «τρέξουν» πολλά θέματα αυτές τις ημέρες, το είχε πει ξεκάθαρα και ο Αντόνιο Κορδόν την ημέρα της παρουσίασής του άλλωστε. Πως κάποια πράγματα είναι και θέμα τάιμινγκ, υπάρχουν και δύο-τρεις περιπτώσεις που μπορούν να αποτελέσουν και ευχάριστη έκπληξη. Για να δούμε…