Αυτή είναι η Λανς που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στη φάση των «16» του Youth League

Λανς U19

i

Λανς U19/©Photo by Isosport/MB Media/Getty Images

Αυτή είναι η Λανς που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στη φάση των «16» του Youth League

Ελένη Ανδρικοπούλου 15:13 - 09.02.2024 / Ανανεώθηκε: 15:24 - 09.02.2024

Ο Ολυμπιακός θα βρει μπροστά του έναν καλό αλλά βατό αντίπαλο στη φάση των «16» του Youth League, καθώς θα τεθεί αντιμέτωπος με τη Λανς στο Φάληρο σε μονό ματς.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (9/2) πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της UEFA η κλήρωση της φάσης των «16» του Youth League, όπου ο Ολυμπιακός έμαθε τον αντίπαλό του. Η κληρωτίδα χαμογέλασε στους «ερυθρόλευκους», καθώς το σύνολο του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου απέφυγε μεγαθήρια όπως η Μίλαν, η Μάντσεστερ Σίτι και η Ρεάλ Μαδρίτης, αφού θα υποδεχθεί τη Λανς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» σε νοκ-άουτ αναμέτρηση, ο νικητής της οποίας θα πάρει τα εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. 

Μετά τις Γκαμπάλα, Λέτσε και Ίντερ, επόμενος αντίπαλος της Κ19 των Πειραιωτών θα είναι η γαλλική ομάδα. Οι αγώνες της φάσης των «16» είναι προγραμματισμένοι για τις 27 και 28 Φεβρουαρίου.

https://www.sportal.gr/podosfairo/article/olympiakos-kontra-sti-lans-sti-fasi-ton-16-toy-uefa-youth-league-2024020912160381009

Οι «ερυθρόλευκοι» έμαθαν όχι μόνο τον αντίπαλό τους στους 16, αλλά και ολόκληρο το μονοπάτι προς τον τελικό. Στα προημιτελικά οι Πειραιώτες διασταυρώνονται με το δυνατό ζευγάρι Μπάγερν - Φέγενορντ, ενώ στο μονοπάτι του ημιτελικού πέφτουν πάνω σε Σάλτσμπουργκ/Ναντ ή Ζίλινα/ Κοπεγχάγη.

Η Λανς πήρε την απευθείας πρόκριση στους 16, καθώς τερμάτισε πρώτη στον δεύτερο όμιλο στη φάση των ομίλων συγκεντρώνοντας 13 βαθμούς. Ο απολογισμός της γαλλικής ομάδας ήταν τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα σε έναν όμιλο με Σεβίλλη, Αϊντχόφεν κι Άρσεναλ. 

Το σύνολο του Γιοάν Ντεμόν πραγματοποιεί καλή πορεία και στο πρωτάθλημα U19 της Γαλλίας, καθώς βρίσκεται στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας 29 βαθμούς μετά από 17 ματς, στο -3 από την πρωτοπόρο Αμιάν. 

Κορυφαίοι σκόρερ της Λανς είναι ο Κέμπο Ντίλιγουιντι (5 γκολ) κι οι Σαμουέλ Ντιέ και Ραγιάν Φοφανά που μετρούν από 4 γκολ έκαστος.