Το σκέφτεται ο Κορδόν, περιμένουν στον Ολυμπιακό!

Αντόνιο Κορδόν

i

©ElDesmarque

Το σκέφτεται ο Κορδόν, περιμένουν στον Ολυμπιακό!

Η αλλαγή δεδομένων και πόσο μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο.

Ο Ολυμπιακός έφερε στην Ελλάδα τον Αντόνιο Κορδόν, τον πρώην τεχνικό διευθυντή της Μπέτις. Κόντρα στις αρχικές εκτιμήσεις που ήθελαν τους «ερυθρόλευκους» να πήγαιναν πιο πίσω το θέμα του τεχνικού διευθυντή, από τη στιγμή που προέκυψε αυτή η περίπτωση, τα δεδομένα άλλαξαν. Και μπορούν να επηρεάσουν και το θέμα του προπονητή. Ο Κορδόν ήρθε στη χώρα μας και συναντήθηκε με τον Κριστιάν Καρεμπέ.

Είχε προηγηθεί κουβέντα του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Στον Ολυμπιακό τον ξεχώρισαν από μία λίστα ανθρώπων που μπορούν να «τρέξουν» πολλά σε ένα σύλλογο. Στις τάξεις των «ερυθρολεύκων» είναι αποφασισμένοι να μπουν σε άλλες βάσεις, να επιστρέψουν στην κορυφή και έτσι προσέγγισαν τον Κορδόν.

Κι ας γνωρίζουν πως είναι δύσκολο να αποσπάσουν το «ναι» του. Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής πάντως, δεν το «έκαψε» με το «καλημέρα». Θα μπορούσε να απαντήσει ευγενικά «όχι», ειδικά αν κρίνει κανείς από το γεγονός πως στα χέρια του φαίνεται να έχει και άλλες προτάσεις. Το τάιμινγκ που τον προσέγγισε ο Ολυμπιακός, όμως, είναι καλό και σίγουρα μέτρησε στο μυαλό του. Είναι σαν να του λέει, «έλα και τα ρυθμίζεις όλα…». Του δίνεται έτσι μια προοπτική να τρέξει πολλά θέματα ο ίδιος. Μόνο που επαναλαμβάνουμε πως δεν είναι απλή περίπτωση, έχει αρκετές δυσκολίες και αυτό το αναγνωρίζουν οι «ερυθρόλευκοι». 

Ο Κορδόν πάντως, δείχνει να το σκέφτεται. Δεν το «έκαψε» ούτε στους συμπατριώτες του δημοσιογράφους που προσπάθησαν να αντλήσουν τι έχει στο μυαλό του. Η κουβέντα του με τον Καρεμπέ πήγε σε καλό επίπεδο, με αρκετές λεπτομέρειες για το πρότζεκτ του Ολυμπιακού και πως βλέπει την επόμενη σεζόν και το μέλλον. Το σκέφτεται και την απάντησή του περιμένουν στον Ολυμπιακό, για να προχωρήσουν ανάλογα. Ίσως και αυτός να είναι ένας λόγος που είναι στην αναμονή το θέμα του προπονητή. 

Στον Κορδόν άλλωστε, αρέσει να δουλεύει για αρκετό καιρό με έναν προπονητή στην ομάδα που είναι, έχει και λίστα με υποψήφιους. Πρώτα, όμως, για να γίνει αυτή η κουβέντα, θα πρέπει να αποσπάσει το «ναι» του Κορδόν ο Ολυμπιακός. Μια πρώτη εκτίμηση, λέει πως ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής θα απαντήσει ίσως και μέχρι την Τετάρτη. Ζήτησε λίγες ημέρες προθεσμία και φαίνεται πως «ζυγίζει» τα δεδομένα.