Νέα δολοφονία οπαδού στην Αργεντινή: Μαχαιρώθηκε οπαδός της Τσακαρίτα (vid)

Νέα δολοφονία οπαδού στην Αργεντινή: Μαχαιρώθηκε οπαδός της Τσακαρίτα (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:10 - 04.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:14 - 04.02.2024

Ένας 43χρονος οπαδός της Τσακαρίτα Τζούνιορς δολοφονήθηκε στο ματς με τη Ντεπορτίβο Μαϊπού.

Τα κρούσματα οπαδικής βίας στην Αργεντινή δεν σταματούν.

Ένας οπαδός της Τσακαρίτα Τζούνιορς μαχαιρώθηκε στην εξέδρα και πέθανε λίγα λεπτά αργότερα στο νοσοκομείο, αφού ενεπλάκη σε εσωτερική διαμάχη, μεταξύ των οπαδών του συλλόγου του Σαν Μαρτίν.

Μία διαμάχη που σημειώθηκε στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα με την Ντεπορτίβο Μαϊπού ντε Μεντόζα για το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας.

Το θύμα, 43 ετών, που ταυτοποιήθηκε ως Χόρχε Ντάνιελ Ντουράν, δέχθηκε χτύπημα με μαχαίρι στο στήθος, σύμφωνα με την αστυνομική έκθεση, την οποία υπέγραψε ο επίτροπος Αντόνιο Ορελάνο.

Ο οπαδός έμεινε λιπόθυμος στην εξέδρα του σταδίου «Funebrero» και μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο Γενικό Επαρχιακό Νοσοκομείο «Manuel Belgrano», που βρίσκεται 2,5 χιλιόμετρα μακριά.

Οι γιατροί δεν κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του, λόγω της ακατάσχετης αιμορραγίας. Στο νοσοκομείο συνοδευόταν από τον γιο του Χαβιέρ Αγκουστίν Ντουράν.

Δείτε βίντεο πως ξεκίνησε η διαμάχη στην εξέδρα, που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο ενός οπαδού

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 17:45 τοπική ώρα, στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα με την Μαϊπού, ένα από τα δέκα ματς της δεύτερης κατηγορίας του αργεντίνικου ποδοσφαίρου αυτό το σαββατοκύριακο.

Στην εξέδρα που συνήθως καταλαμβάνει ο σύνδεσμος «La Famosa Banda de San Martín της Τσακαρίτα, ξέσπασε ένας καυγάς στον οποίο συμμετείχε απροσδιόριστος αριθμός ατόμων.

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε και στον δρόμο έξω από το γήπεδο, όπου εντοπίστηκε ο Ντουράν, ο οποίος δέχθηκε θανάσιμο χτύπημα. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, μάλιστα, ο επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης ενημέρωσε τον διαιτητή Πάμπλο Χιμένες, για το τι συνέβη, σε μια συνάντηση που έγινε στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο καθυστέρησε να ξεκινήσει περισσότερο από 20 λεπτά, ενώ οι παρευρισκόμενοι στο γήπεδο οπαδοί της «Φουνεμπρέρο» έψαχναν στο κινητό τους πληροφορίες για το τι συνέβη. Τελικά, συνεχίστηκε όταν ο διαιτητής έλαβε εγγυήσεις για την ασφάλεια των οπαδών και όλων στο γήπεδο.

Η εισαγγελέας Γκαμπριέλα Ντισνάν, υπεύθυνη της Μονάδας Λειτουργικής Οδηγίας (UFI) του Δικαστικού Τμήματος του Σαν Μαρτίν, ήδη διέταξε έρευνα για τη δολοφονία του 43χρονου οπαδού.

Ανακοίνωση για το τραγικό γεγονός εξέδωσε η Τσακαρίτα, στην οποία αναφέρεται: «Θα συνεργαστούμε με τις αρχές και σε περίπτωση που υπάρξουν μέλη που συμμετείχαν στα επεισόδια, θα αποβληθούν ισόβια από τον σύλλογο, αφού δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες που διακηρύσσουμε».