Το δράμα του Οσίμεν στη Νάπολι: Από τα πετροδόλαρα, στο «ψεύτικο» συμβόλαιο και στις κόντρες με τον Ρούντι Γκαρσία και την διοίκηση (vids)

Βίκτορ Οσίμεν

i

©Photo by Stefano Guidi/Getty Images/Ideal Images

Το δράμα του Οσίμεν στη Νάπολι: Από τα πετροδόλαρα, στο «ψεύτικο» συμβόλαιο και στις κόντρες με τον Ρούντι Γκαρσία και την διοίκηση (vids)

Κώστας Τόπας 11:34 - 27.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:47 - 27.09.2023

Εφτασε ένα βήμα πριν την Σαουδική Αραβία. Τελικά ο Ντίνο ντε Λαουρέντις του έταξε νέο συμβόλαιο με αυξημένες απολαβές χωρίς να πέφτουν ποτέ οι υπογραφές. Ακολουθήσαν οι κόντρες με τον Ρούντι Γκαρσία αλλά και με τον ίδιο τον σύλλογο. Ο Βίκτορ Οσίμεν τα έσπασε με τη Νάπολι και το μέλλον του μοιάζει αβέβαιο στους πρωταθλητές Ιταλίας.

Ένα καλοκαίρι που τα είχε όλα για τον Βίκτορ Οσίμεν, ο οποίος πάντα απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας. Μία μεταγραφή που λίγο έλειψε να γίνει στην Σαουδική Αραβία, μία ανανέωση η οποία ποτέ δεν έγινε με τη Νάπολι, οι κόντρες με τον Ρούντι Γκαρσία και το... TikTok.

Τα φώτα της δημοσιότητας για τον 24χρονο επιθετικό και πρώτο σκόρερ της περυσινής σεζόν στη Serie A με την πρωταθλήτρια Νάπολι. ήρθαν πολύ πριν από τη διαμάχη που προέκυψε το βράδυ της Τρίτης (26/09) με τους «παρτενοπέι».

Τα πετροδόλαρα, η Παρί και το νέο συμβόλαιο

Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος λίγο έλειψε να βρει τον Νιγηριανό φορ να αποχαιρετά τους πρωταθλητές Ιταλίας. Πρώτα το για το Παρίσι για λογαριασμό της Παρί, μετά για Σαουδική Αραβία, με την Αλ Χιλάλ έτοιμη να του εγγυηθεί «χρυσάφι» και τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις απτόητο, θέλοντας να διατηρήσει στο ρόστερ του τον Οσιμέν, ο ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η Νάπολι να φτάσει στην κατάκτηση του Scudeto. Στο τέλος ο Όσιμεν είπε «όχι» στις προσφορές που δέχθηκε και παρέμεινε κάτοικος Νάπολης. Από την πλευρά της η ομάδα του νεαρού φορ, έταξε στον Οσιμέν νέο συμβόλαιο με νέες αυξημένες απολαβές. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ και με την τρέχουσα κατάσταση, το συμβόλαιο του λήγει το 2025, δημιουργώντας ερωτηματικά για το μέλλον του.

Από τα γκολ στην... ξηρασία

Ο Οσίμεν ξεκίνησε τη νέα σεζόν με τους πρωταθλητές Ιταλίας ακριβώς από εκεί που την είχε σταματήσει. Με γκολ. Αρχικά, βρήκε δίχτυα δύο φορές στη νίκη της Νάπολι με την Φροζινόνε και στην δεύτερη αγωνιστική πρόσθεσε ακόμη ένα τέρμα, αυτή τη φορά κόντρα στην Σασουόλο

Από εκεί και έπειτα όμως στο μηδέν. Ακόμα και στο παιχνίδι των «παρτενοπέι» με την Μπράγκα για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, ο Νιγηριανός έμεινε μακριά από τα αντίπαλα δίχτυα. Ο 24χρονος επιθετικός παραμένει «άσφαιρος» στα τέσσερα τελευταία ματς που έχει αγωνιστεί, δημιουργώντας προβληματισμούς στον κόσμο της ομάδας.

Η κόντρα με τον Ρούντι Γκαρσία

Η φετινή σεζόν δεν έχει αρχίσει καλά για τη Νάπολι και το βράδυ της περασμένης Κυριακής (24/09) η πρωταθλήτρια Ιταλίας δέχτηκε διπλό πλήγμα, τόσο αγωνιστικό όσο και εξωαγωνιστικό. Αρχικά, άφησε δύο βαθμούς στο «Νταλ'Άρα» απέναντι στην Μπολόνια (0-0) ενώ έχασε και την ηρεμία της, με τον Βίκτορ Όσίμεν να γίνεται αρνητικός πρωταγωνιστής όχι για το πέναλτι που έχασε στο 71' αλλά για το ξέσπασμά του λίγα λεπτά αργότερα, τη στιγμή που ο Ρούντι Γκαρσιά αποφάσισε να τον κάνει αλλαγή. 

Ο Γκαρσία αντικατέστησε τον Οσίμεν και τον Κβαρατσχέλια, με αποτέλεσμα να αποδοκιμάσουν τον έμπειρο τεχνικό οι φίλοι της Νάπολι. Ο Γεωργιανός αποχώρησε από τη γραμμή του πλαγίου στην άλλη πλευρά από τον πάγκο της ομάδας του. Ο Νιγηριανός επιθετικός, ωστόσο, βγήκε εκνευρισμένος. Έκανε ένα νόημα στον Γκαρσία με τα χέρια του, ο τεχνικός της Νάπολι του έκανε παρατήρηση και στη συνέχεια ο παίκτης κάθισε στον πάγκο.

Ο κορυφαίος σκόρερ της περυσινής Serie A δεν μπορούσε να πιστέψει την απόφαση του Γάλλου. Παρ' όλα αυτά η επομένη του αγώνα έφερε πάντως μία σχετική ηρεμία στο στρατόπεδο της Νάπολι, αφού μετά από τη συγγνώμη που ειπώθηκε από την πλευρά του παίκτη στα αποδυτήρια, ακολούθησε νέα απολογία, με τον μπόμπερ της Νάπολι να ζητάει συγγνώμη πριν από την έναρξη της προπόνησης, τόσο στον προπονητή του όσο και στους συμπαίκτες του.

Ο χλευασμός με το TikTok

Tο χάος με τον Βίκτορ Οσίμεν στη Νάπολι συνεχίστηκε. Ο ατζέντης του απείλησε να κινηθεί νομικά εναντίον της Νάπολι, του ίδιου του συλλόγου, λόγω ενός βίντεο που δημοσιεύτηκε -και τώρα έχει διαγραφεί- στο TikTok. Η δημοσίευση αφορούσε ένα μοντάζ με εικόνες του Νιγηριανού επιθετικού να διεκδικεί και να χάνει πέναλτι εναντίον της Μπολόνια στο πρωτάθλημα. Το κλιπ σταματούσε στην άστοχη εκτέλεση του Οσίμεν και το όλο θέμα έκανε τον πρώτο σκόρερ της περασμένης σεζόν στη Serie A να δείχνει γελοίο.

«Αυτό που συνέβη σήμερα στο επίσημο TikTok της Νάπολι δεν είναι αποδεκτός. Ένα video που κορόιδευε τον Βίκτορ δημοσιεύθηκε και στη συνέχεια διαγράφτηκε. Ένα σοβαρό γεγονός που προκαλεί πολύ σοβαρή ζημιά στον παίκτη και προστίθεται στη μεταχείριση που υφίσταται ο Βίκτορ το τελευταίο διάστημα μεταξύ προκλήσεων των Μέσων και fake news. Διατηρούμε το δικαίωμα να αναλάβουμε νομικά μέτρα και οποιαδήποτε χρήσιμη πρωτοβουλία για την προστασία του», ανέφερε χαρακτηριστικά η επίσημη ανακοίνωση του ατζέντη του Οσίμεν.

Μετά από όλα αυτά που συνέβησαν από το καλοκαίρι κι έπειτα το μέλλον του Βίκτορ Οσίμεν στη Νάπολι, βρίσκεται στον αέρα. Ενδεικτικό άλλωστε ότι πρώτος σκόρερ του περυσινού πρωταθλήματος, αφαίρεσε όλες τις φωτογραφίες του με τους «παρτενοπέι» από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.