Ελάχιστοι τον θυμούνται αλλά σήμερα ο Όσκαρ φεύγει από την Κίνα σχεδόν 200 εκατ. ευρώ πλουσιότερος!

Όσκαρ

i

PrtScr

Ελάχιστοι τον θυμούνται αλλά σήμερα ο Όσκαρ φεύγει από την Κίνα σχεδόν 200 εκατ. ευρώ πλουσιότερος!

Κώστας Τόπας 14:23 - 15.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:23 - 15.02.2024

Ο Όσκαρ δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του που λήγει με την Σαγκάη και θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός θεωρούνταν ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στον κόσμο για πολλά χρόνια.

Ο Όσκαρ έχει κερδίσει αστρονομικά χρήματα στην Κίνα τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με το «Spanish Sport», σχεδόν 200 εκατομμύρια ευρώ. Όταν υπέγραψε συμβόλαιο με την Σανγκάη SIPG το 2017, μόνο ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο αμείβονταν καλύτερα. Και αυτό ενώ ήταν μόλις 25 ετών.

Σε αθλητικό επίπεδο, έκπληξη ήταν η μεταγραφή του από την Τσέλσι στο κινεζικό πρωτάθλημα έναντι 60 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Όσκαρ σημείωσε 38 γκολ σε 203 εμφανίσεις με τη βρετανική ομάδα και κατέκτησε την Premier League, το Europa League και το Λιγκ Καπ. Όταν ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός δεν ήταν πλέον αδιαμφισβήτητος βασικός παίκτης, δεν έκρυψε ότι προτιμούσε να παίξει αλλού για να κερδίσει περισσότερα χρήματα για την οικογένειά του.

Ο Όσκαρ ήταν ένα από τα αστέρια που έφεραν στην Κίνα για να δώσουν μεγάλη ώθηση στον ανταγωνισμό. Για παράδειγμα, ο Χουλκ, ο Παουλίνιο και ο Γιανίκ Καράσκο έπαιξαν στην ασιατική χώρα. Ωστόσο, η εθνική Κίνας υστερούσε σε απόδοση. Η ένωση επέλεξε επίσης να επιβάλει ανώτατο όριο μισθών το 2021, προκειμένου να καταστήσει τον ανταγωνισμό πιο υγιή και βιώσιμο. Οι ξένοι ποδοσφαιριστές είχαν τότε το δικαίωμα να κερδίζουν το πολύ τρία εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Επειδή ο Όσκαρ είχε ήδη επεκτείνει το συμβόλαιό του, κρατήθηκε μακριά από τον κίνδυνο και του επιτράπηκε να διατηρήσει τον μισθό των 24 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Εν μέρει για αυτόν τον λόγο, ο 48 φορές διεθνής με την Βραζιλία, είναι ένα από τα τελευταία αστέρια που έχουν απομείνει στο κινεζικό ποδόσφαιρο. Όμως, σύμφωνα με τη «Sport», δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του, το οποίο λήγει τον Νοέμβριο. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει αναδειχθεί και πρωταθλητής στην Κίνα δύο φορές.

Χάνει τον τελικό του Carabao Cup ο Άρνολντ - Αμφίβολος και για το ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι
PREMIER LEAGUE

20:54 - 14.02.2024

Χάνει τον τελικό του Carabao Cup ο Άρνολντ - Αμφίβολος και για το ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι

Ο Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ τραυματίστηκε στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Μπέρνλι και δε θα είναι στη διάθεση του Κλοπ για τον τελικό του Carabao Cup κόντρα στην Τσέλσι. Λίγες είναι και οι πιθανότητες να προλάβει το ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι για το πρωτάθλημα.

Η επιστροφή στην πατρίδα του είναι προφανής, αλλά ο 32χρονος πλέον Όσκαρ ονειρεύεται κρυφά έναν άλλο σύλλογο. «Φυσικά και ονειρεύομαι να επιστρέψω στην Τσέλσι, όλοι γνωρίζουν πόσο μεγάλο είναι το πάθος μου για τον σύλλογο», είπε στο talkSPORT τον Μάιο.