Η Ουνιόν Βερολίνου... σπάει τα ταμπού: Η Μαρί Λουίζ Έτα έγινε η πρώτη βοηθός προπονητή στην ιστορία της Bundesliga

Η Ουνιόν Βερολίνου... σπάει τα ταμπού: Η Μαρί Λουίζ Έτα έγινε η πρώτη βοηθός προπονητή στην ιστορία της Bundesliga

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:23 - 16.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:24 - 16.11.2023

Η Μαρί Λουίζ Έτα γράφει τη δική της ιστορία, καθώς έγινε η η πρώτη γυναίκα βοηθός προπονητή στη Bundesliga.

Ένα ακόμα κάστρο έπεσε! Ο Ουρς Φίσερ αποχώρησε από τον πάγκο της Ουνιόν Βερολίνου μετά από πέντε χρόνια και αναμφίβολα άφησε τη στάμπα του σε μια πολύ επιτυχημένη χρονική περίοδο για τον σύλλογο.

Το Stadion an der Alten Försterei πάντως θα ζήσει μια ακόμα μεγάλη στιγμή αφού η Μαρί Λουίζ Έτα είναι η πρώτη βοηθός προπονητή στη Bundesliga. Η Έτα θα είναι βοηθός του κόουτς Μάρκο Γκρότε, ο οποίος προσωρινά ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Άλλωστε το συγκεκριμένο τεχνικό δίδυμο είχε συνεργαστεί και στην U19 της ομάδας και μάλιστα η ομάδα τους συμμετείχε στο UEFA Youth League. 

Η 32χρονη που γεννήθηκε στη Δρέσδη κατέκτησε αγωνιζόμενη τη Μπουντεσλίγκα U17 με την Turbine Potsdam in 2005, 2006 and 2008 Εν συνεχεία ανέβηκε στην πρώτη ομάδα ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ το 2010 και έπαιξε ακόμα σε Αμβούργο, Κλόπενμπουργκ και Βέρντερ Βρέμης πριν αποσυρθεί το 2018 σε ηλικία 26 ετών. Το 2014 εκπροσώπησε την Εθνική Γερμανίας στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες και κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2020. 

Απίστευτο: Φάουλ δύο μέτρα έξω από την περιοχή δόθηκε πέναλτι υπέρ της Ρεάλ (vids)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

10:28 - 16.11.2023

Απίστευτο: Φάουλ δύο μέτρα έξω από την περιοχή δόθηκε πέναλτι υπέρ της Ρεάλ (vids)

Σάλος έχει ξεσπάσει στα social media μετά το πέναλτι που δόθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης στο ματς με την Τσέλσι στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League γυναικών.

Δούλεψε ως βοηθός στην ομάδα Bettina Wiegmann. Πήρε την άδεια προπονητή στην Ακαδημία της Φρανκφούρτης και ήταν κόουτς στα ηλικιακά τμήματα U17 και U19 της Ουνιόν. Η Έτα θα είναι η πρώτη γυναίκα κόουτς που θα κάτσει στον πάγκο ομάδας της Bundesliga το Σάββατο 25 Νοεμβρίου κόντρα στην Άουγκσμπουργκ ενώ δεν αποκλείεται να κάτσει στον πάγκο και για το εκτός έδρας ματς με την Μπράγκα για το Champions League. Η Bundesliga πρωτοπορεί και πάλι όσον αφορά τις γυναίκες, καθώς η  Μπιμπιάνα Στάινχαους-Γουέμπ το 2017/18 έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.