Οζντόεφ: Ένα πολύτιμο εργαλείο στην «ασπρόμαυρη» φαρέτρα που δικαίωσε τον Λουτσέσκου

Μαγκόμεντ Οζντόεφ

i

© Intime

Οζντόεφ: Ένα πολύτιμο εργαλείο στην «ασπρόμαυρη» φαρέτρα που δικαίωσε τον Λουτσέσκου

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 13:50 - 16.12.2023 / Ανανεώθηκε: 13:54 - 16.12.2023

Το εκρηκτικό ξεκίνημα του Μαγκόμεντ Οζντόεφ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, το προσωπικό του ρεκόρ σε γκολ και η δικαίωση του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Η φετινή σεζόν για τον ΠΑΟΚ εξελίσσεται μέχρι στιγμής ιδανικά, με τους πρωταγωνιστές να είναι πολλοί. 

Ο Δικέφαλος «τρέχει» ένα αήττητο σερί σε όλες τις διοργανώσεις από τις 5 Νοεμβρίου και τον θρίαμβο στο Φάληρο, βρίσκεται μόλις στο -2 από την κορυφή της Stoiximan Super League, έχει πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και τέλος εξασφάλισε πανηγυρικά την πρόκριση για τους «16» του Conference League.

Όλα αυτά τα πεπραγμένα αποτελούν έργο... Λουτσέσκου, με τον Ρουμάνο τεχνικό να δικαιώνεται πλήρως στις περισσότερες επιλογές του. Μπορεί στην ποδοσφαιρική «βιτρίνα» του συλλόγου να βρίσκονται δικαιολογημένα παίκτες όπως ο Κοτάρσκι, ο Κουλιεράκης και ο Κωνσταντέλιας, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι αθόρυβοι πρωταγωνιστές, οι οποίοι έχουν συμβάλει τα μέγιστα για τη φετινή πορεία των ασπρόμαυρων.

Ένας από αυτούς είναι δίχως αμφιβολία ο Μαγκόμεντ Οζντόεφ. Η μεταγραφή του το περασμένο καλοκαίρι αποτέλεσε ένα μεγάλο σίριαλ και το deal δεν ολοκληρώθηκε αισίως άμεσα, ωστόσο η έλευση του Ρώσου ποδοσφαιριστή έχει δικαιώσει πλήρως τον Λουτσέσκου, ο οποίος είχε στοχεύσει στην περίπτωσή του κι έκανε... υπομονή.

© Intime

Τη δεδομένη χρονική περίοδο, ο Οζντόεφ βρίσκεται σταθερά στις βασικές επιλογές του προπονητή του, είναι το «Α» και το «Ω» στον χώρο της μεσαίας γραμμής κι έχει καταγράψει ήδη πέντε γκολ σε 23 συμμετοχές.

Ο 31χρονος χαφ φαίνεται να βρίσκεται στα καλύτερά του κι έχει φτάσει πολύ κοντά στο να ξεπεράσει το προσωπικό του ρεκόρ σε γκολ. Τη σεζόν 2014-2015, ο ίδιος είχε βρει δίχτυα έξι φορές σε 32 ματς με τη φανέλα της Ρουμπίν Καζάν.

© Intime

Τα πέντε γκολ κι ένα κερδισμένο πέναλτι «χρυσάφι»

Στην αναμέτρηση της Τούμπας κόντρα στον Ατρόμητο για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Οζντόεφ πέτυχε τα πρώτα του τέρματα με την «ασπρόμαυρη» φανέλα κι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Στη νίκη του ΠΑΟΚ με 2-0, ο Ρώσος ήταν ο μοναδικός σκόρερ του ματς, με το ανάποδο ψαλίδι να... κλέβει την παράσταση. 

© Intime

Δύο αγωνιστικές αργότερα, ο 31χρονος παίκτης «σφράγισε» τον θρίαμβο του Δικεφάλου στο «Γ. Καραϊσκάκης» και τη μεγάλη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό (2-4). Με το σκορ να βρίσκεται στο 0-3, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, πέρασε τον Πασχαλάκη κι έστρωσε με εντυπωσιακό τρόπο στον Οζντόεφ, ο οποίος είχε εύκολο έργο για το 0-4.

Το τέταρτο γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ο πολύπειρος μέσος το πέτυχε στο «πάρτι» που έστησαν οι Θεσσαλονικείς κόντρα στον Πανσερραϊκό (5-0), ενώ στην πρόσφατη αναμέτρηση κόντρα στην Ελσίνκι, ο ίδιος έφερε το ματς στα ίσα με ένα δυνατό σουτ, το οποίο αποτελεί κι ένα από τα σημεία αναφοράς του.

Εκτός από τα πέντε γκολ, ο Μαγκόμεντ Οζντόεφ έχει προσθέσει στο βιογραφικό του κι ένα κερδισμένο πέναλτι που αποτέλεσε «χρυσό». Στο εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς του ΠΑΟΚ κόντρα στην Αμπερντίν, οι φιλοξενούμενοι μπορεί να έμειναν πίσω στο σκορ με 2-0, ωστόσο έφεραν τα πάνω-κάτω και πανηγύρισαν το τρίποντο με μία ανατροπή-έπος.

Ο Ρώσος μέσος ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι στις καθυστερήσεις κι έδωσε την ευκαιρία στο Σβαμπ να διαμορφώσει το τελικό 2-3.

Ο «box-to-box» μέσος και τα «θέλω» του Λουτσέσκου

Με την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας, έγινε γνωστό πως ο Ράζβαν Λουτσέσκου ζήτησε ένα χαφ που θα έχει χαρακτηριστικά σαν αυτά του Οζντόεφ. Ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αγορά για έναν aggressive μέσο, ο οποίος θα πατάει περιοχή, θα σκοράρει και θα έχει στην πλάτη του αρκετές παραστάσεις. Η περίπτωση του 31χρονου έμοιαζε ιδανική, με τον Ρουμάνο τεχνικό να βλέπει στα μάτια του τον νέο... Μαουρίσιο.

Η καθυστέρηση της μεταγραφής του, οι οικονομικές απαιτήσεις και οι σκληρές διαπραγματεύσεις με την Καραγκιουμρούκ οδήγησαν το δίδυμο Σβαμπ - Τσιγγάρας να τραβήξει όλο το... κουπί στο ξεκίνημα της φετινής ευρωπαϊκής πορείας, ωστόσο τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει. Η έλευση του Οζντόεφ και η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Μεϊτέ έχουν δώσει το κατάλληλο βάθος στον χώρο του κέντρου, με τον Λουτσέσκου να... τρίβει τα χέρια του για τις επιλογές του.

Ο ξεχωριστός πανηγυρισμός για τα άρρωστα παιδιά

Όποιος έχει παρακολουθήσει τα highlights από την καριέρα του Οζντόεφ, σίγουρα θα έχει παρατηρήσει πως ο ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου πανηγυρίζει με τον ίδιο τρόπο σε κάθε γκολ.

© Intime

Συγκεκριμένα, κάθε φορά που στέλνει την μπάλα στα δίχτυα κάνει την ίδια χαρακτηριστική κίνηση γονατίζοντας και ακουμπώντας τη γροθιά του δεξιού του χεριού, στην παλάμη του αριστερού.

Σε μία συνέντευξή του στο παρελθόν, ο 31χρονος χαφ είχε εξηγήσει τον λόγο για τον οποίον έχει επιλέξει αυτόν τον τρόπο, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τον συμβολισμό του. 

«Αυτή η χειρονομία είναι ένα μικρό δώρο προς τιμήν των παιδιών που είναι άρρωστα, που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση… για να μοιραστούμε συναισθήματα με αυτά τα παιδιά. Όλα προήλθαν από τα παιδιά μου. Όταν ήταν άρρωστοι για πολύ καιρό πέρυσι, προέκυψε μια επιθυμία στο κεφάλι μου να καταλήξω σε κάτι που θα συνδεόταν με όλα τα παιδιά», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

© Intime