Παναθηναϊκός: Θέλει να «δέσει» Κουρμπέλη, Ιωαννίδη, Κώτσιρα
i

Φώτης Ιωαννίδης, Δημήτρης Κουρμπέλης / © Intime

Παναθηναϊκός: Θέλει να «δέσει» Κουρμπέλη, Ιωαννίδη, Κώτσιρα

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:55 - 26.12.2022 / Ανανεώθηκε: 14:57 - 26.12.2022

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο και οι «πράσινοι» θέλουν να κρατήσουν τους αξιόλογους γηγενείς που έχουν. Το Sportal.gr έχει το ρεπορτάζ για τους Κουρμπέλη, Κώτσιρα και Ιωαννίδη.

Ο Παναθηναϊκός έχει επανέρθει σε τροχιά πρωταθλητισμού και προβάλλει ως το φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο. Ασφαλώς, αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στη δουλειά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά και στην ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ.

Εξυπακούεται πως το πιο σημαντικό για μία ομάδα, είναι να έχει ικανούς ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι το πρωτεύον για τον κόσμο. Ωστόσο, οι περισσότεροι θα ήθελαν και μία τόνωση του ελληνικού στοιχείου του έμψυχου δυναμικού. Διότι η πραγματικότητα είναι πως ο Παναθηναϊκός έχει μετρημένους πρωτοκλασάτους Έλληνες.

Πρακτικά, έχουν απομείνει ο αρχηγός Δημήτρης Κουρμπέλης, ο Φώτης Ιωαννίδης και ο Γιάννης Κώτσιρας. Ο Σωκράτης Διούδης δεν υπολογίζεται, ο Γιώργος Βαγιαννίδης φέτος ενσωματώθηκε στο ροτέισον, ο Αργύρης Καμπετσής έμεινε παρότι δεν υπολογίζεται και οι υπόλοιποι νεαροί δεν θα βοηθήσουν άμεσα.

Ο πιο σημαντικός γηγενής του Παναθηναϊκού, ο αρχηγός Δημήτρης Κουρμπέλης, εν ενεργεία βασικός στην Εθνική Ελλάδας, έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο. Οι Ιωαννίδης και Κώτσιρας δεσμεύονται μέχρι τον Ιούνιο του 2024. Η πρόθεση των ιθυνόντων του Τριφυλλιού είναι να «δέσουν» την εγχώρια τριάδα και εάν είναι εφικτό με τις επιλογές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, να την ενισχύσουν.

Οι πρώτες επαφές με τους παίκτες

Ασφαλώς, η προτεραιότητα είναι ο Δημήτρης Κουρμπέλης. Ο διεθνής αμυντικός χαφ από την Πρωτοχρονιά θα έχει το δικαίωμα να υπογράψει συμβόλαιο σε άλλη ομάδα, ενώ πρόσφατα σύναψε συνεργασία με τον μάνατζερ, Πασχάλη Τουντούρη. Έναν ατζέντη με διασυνδέσεις, που θα του εξασφαλίσει πολλές επιλογές στο εξωτερικό. Δείγμα πως ο Κουρμπέλης έχει μία τάση να ψαχτεί, όπως άλλωστε επιτάσσει το επαγγελματισμό συμφέρον του.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν αρχίσει ήδη τις επαφές με την πλευρά του Κουρμπέλη. Το οικονομικό έχει τεθεί επί τάπητος, παρατηρείται μία σύγκλιση απόψεων, όμως ο αρχηγός του Τριφυλλιού έχει σκέψεις για το εξωτερικό, πριν πάρει τις τελικές αποφάσεις του.

Επίσης, από το Τριφύλλι έχουν προβεί σε νύξεις στον Ιωαννίδη και στον Κώτσιρα για επέκταση των συμβολαίων του, με ταυτόχρονη αύξηση των αποδοχών τους. Η ανταπόκριση των δύο παικτών είναι θετική για την παραμονή τους στο «Γεώργιος Καλαφάτης» και στο προσεχές χρονικό διάστημα, θα επακολουθήσουν πιο αναλυτικές συζητήσεις με τους εκπροσώπους των Ελλήνων διεθνών.