Παναθηναϊκός: Έρχεται η ώρα του Γιούρι Λοντίγκιν
i

Γιούρι Λοντίγκιν / Intime

Παναθηναϊκός: Έρχεται η ώρα του Γιούρι Λοντίγκιν

Μπάμπης Τσιμπίδας 10:40 - 09.12.2022 / Ανανεώθηκε: 10:48 - 09.12.2022

Ο Γιούρι Λοντίγκιν έπαιξε βασικός στο φιλικό του Παναθηναϊκού με τη Νέα Σαλαμίνα, για να βρει ρυθμό εν όψει της αναμέτρησης του Κυπέλλου με τον ΝΠΣ Βόλο.

Η χρησιμοποίηση του Γιούρι Λοντίγκιν στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο φιλικό με τη Νέα Σαλαμίνα, στην άτυπη πρόβα-τζενεράλε στην Κύπρο, δεν ήταν τυχαία. Διότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναμένεται να αρχίσει βασικό τον ομογενή γκολκίπερ στα παιχνίδια με τον ΝΠΣ Βόλο για τους “16” του Κυπέλλου.

Ο Λοντίγκιν δεν έχει αγωνιστεί καθόλου στο στο πρωτάθλημα, οπότε ο Γιοβάνοβιτς ήθελε να του δώσει χρόνο για να αποκτήσει συνοχή και συνεννόηση με τους αμυντικούς. Διότι η σωστή συνεργασία ενός τερματοφύλακα με την άμυνα του, είναι αναγκαία συνθήκη.

Ο Λοντίγκιν είναι ένας γκολκίπερ εγνωσμένης αξίας, ο οποίος έχει εμπειρία στον πρωταθλητισμό και ήταν βασικός στην Εθνική Ρωσίας. Είναι δύσκολο για έναν παίκτη με αυτό το προφίλ να κάθεται στον πάγκο και να περιμένει καρτερικά...

Πάντως, προς τιμήν του, ο Λοντίγκιν αναγνώρισε ότι ο Μπρινιόλι αξίζει τη θέση στην ενδεκάδα και ο ίδιος θα περιμένει την ευκαιρία του. Η οποία μπορεί να προκύψει μέσω των εμφανίσεων του στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ο μόνος δισταγμός που έχει ο Γιοβάνοβιτς για να μην χρησιμοποιήσει τον Μπρινιόλι κόντρα στον ΝΠΣ Βόλο, είναι πως μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα ανάμεσα στο φιλικό με τη Νέα Σαλαμίνα και στην έναρξη του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος, στις 21 Δεκεμβρίου. Πρακτικά, ο Ιταλός θα μείνει δύο εβδομάδες χωρίς δράση και αυτό ενέχει τον κίνδυνο να χάσει τον ρυθμό του.

Σε κάθε περίπτωση, το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι πως την επόμενη Πέμπτη στο “Απόστολος Νικολαΐδης”, ο Λοντίγκιν θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Τριφυλλιού. Ο 32χρονος “άσος” το περιμένει πως και πως θα προσπαθήσει να δικαιώσει την επιλογή του Γιοβάνοβιτς.