Παναθηναϊκός: Σενάριο για τον αριστερό μπακ Γκάμπριελ Σουαζό
i

Γκαμπριέλ Σουαζό/Photo by Marcelo Endelli/Getty Images/Ideal Images

Παναθηναϊκός: Σενάριο για τον αριστερό μπακ Γκάμπριελ Σουαζό

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:14 - 11.12.2022 / Ανανεώθηκε: 14:31 - 11.12.2022

Ο ατζέντης του αρχηγού της Κόλο-Κόλο, ισχυρίζεται πως έχει μιλήσει με άνθρωπο του Παναθηναϊκού για να συνεργαστούν.

Οι δυσάρεστες εξελίξεις με τον Κρίστι Γκάνεα, αναγκάζουν τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αναθεωρήσει τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού. Διότι ο Ρουμάνος θα απουσιάσει για τουλάχιστον τρεις μήνες και ο Χουάνκαρ θα απομείνει ο μοναδικός αριστερός μπακ στο ρόστερ.

Το σκεπτικό του Γιοβάνοβιτς είναι να υπολογίζει δύο παίκτες σε κάθε θέση. Αυτό σημαίνει ότι θα αναζητήσει έναν ποδοσφαιριστή για το αριστερό άκρο της άμυνας, για να διαθέτει μία αξιόπιστη εναλλακτική πίσω από τον Χουάνκαρ.

Η αναζήτηση του Γιοβάνοβιτς έχει ήδη αρχίσει, με το τμήμα σκάουτινγκ να έχει θέσει υπόψη του Γιοβάνοβιτς κάποιες περιπτώσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sportal.gr, μία λύση είναι ο 25χρονος Χιλιανός, Γκάμπριελ Σουαζό.

Ο Σουαζό είναι ο αρχηγός της Κόλο-Κόλο και το συμβόλαιο του λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Έχει στεφθεί δύο φορές πρωταθλητής Χιλής και έχει πανηγυρίσει τρία Σούπερ Καπ. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Σουαζό έχει 192 συμμετοχές με την Κόλο-Κόλο, έχει σκοράρει 9 γκολ και έχει μοιράσει 13 ασίστ, ενώ έχει χριστεί 5 φορές διεθνής.

Ο Σουαζό έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του και έχει ήδη πρόταση από τη Φλουμινένσε και τη Γκρέμιο. Ωστόσο, ο Χιλιανός αριστερός μπακ δεν βιάζεται να την αποδεχτεί, προκειμένου να εξετάσει τις επιλογές του από την Ευρώπη.

Ο ατζέντης του Σουαζό ισχυρίζεται πως έχει επικοινωνήσει μαζί του άνθρωπος του Παναθηναϊκού, για μία διερευνητική επαφή. Ο μάνατζερ αναφέρει πως έχει δεχτεί τηλεφωνήματα από τη Γερμανία, την Τουρκία και την Πορτογαλία, αλλά δεν έχει λάβει κάποια συγκεκριμένη πρόταση. 

Ο Σουαζό έχει ένα ελκυστικό προφίλ, είναι ελεύθερος και με προσιτό κασέ, οπότε αναμένει προσφορές εντός των επόμενων ημερών. Εάν θα προκύψει κάτι χειροπιαστό από το Τριφύλλι, είναι μία άλλη συζήτηση, αφού το ψάξιμο για τον αντικαταστάτη του Γκάνεα έχει μόλις αρχίσει.